Ray Dalio voorspelt bullish toekomst voor Bitcoin bij mogelijke Amerikaanse schuldencrisis

HHenk 19 september 2023 16:11

Investeringsicoon Ray Dalio ziet een mogelijke schuldencrisis in de Verenigde Staten en de daaropvolgende inflatie als een kans voor Bitcoin. Hij gelooft dat met de toenemende schuldenlast, de VS mogelijk hun geldprinters moet aanzetten, wat investeerders kan leiden naar alternatieven zoals Bitcoin.

VS mogelijk gedwongen geld te printen

Ray Dalio, een gerenommeerde investeerder, voorziet dat de Verenigde Staten in de nabije toekomst mogelijk hun geldprinters weer moeten aanzetten om hun stijgende schuldenlast te beteugelen. Dalio legt uit dat als de kosten van schuldfinanciering blijven stijgen ten opzichte van het inkomen, dit een druk zal leggen op de consumptie, waardoor de schulden verder oplopen. Uiteindelijk zullen de VS zich realiseren dat ze meer geld moeten printen, aldus Dalio.

Risico's voor Amerikaanse staatsobligaties

Dalio wijst ook op het risico voor de Amerikaanse staatsobligatiemarkt. Hij gelooft dat als de geldprinters weer in werking worden gesteld, investeerders weg zullen rennen uit deze markt, omdat ze geld verliezen door inflatie. Als de inflatie stijgt, worden de renteopbrengsten van de staatsobligaties minder waard, wat kan leiden tot een uittocht van investeerders. Het grote risico komt volgens Dalio wanneer investeerders besluiten geen Amerikaanse staatsobligaties meer te houden.

Bullish scenario voor Bitcoin

In deze context ziet Dalio een potentieel bullish scenario voor Bitcoin. Als investeerders op zoek gaan naar alternatieven en de Amerikaanse dollar verlaten, is Bitcoin een mogelijke keuze. De absolute schaarste van Bitcoin, met een limiet van 21 miljoen eenheden, maakt het een aantrekkelijk alternatief, zelfs als we het vergelijken met goud. In feite gaat de inflatie van Bitcoin na de volgende halving naar 0,7 tot 0,9 procent, waardoor het de minst schaarse Store of Value is die men kan vinden.

De inzet van grote financiële instellingen zoals BlackRock om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen, kan de aantrekkelijkheid van Bitcoin verder verhogen. Als dit succesvol is, kan het de liquiditeit en toegankelijkheid van Bitcoin vergroten, waardoor het een nog aantrekkelijker alternatief wordt voor traditionele investeringen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en mogelijk Bitcoin willen kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo, kunnen lezers niet alleen 10 euro gratis ontvangen, maar ook profiteren van geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.