Raoul Pal voorspelt positieve golf voor Bitcoin

CChristiaan 29 augustus 2023 11:32

Raoul Pal, voormalig bestuurder van Goldman Sachs, voorspelt een positieve trend voor Bitcoin, gebaseerd op een zeldzaam bullish signaal. Dit signaal heeft in het verleden vijf keer geleid tot een koersexplosie.

Volatiliteitssignaal voorspelt Bitcoin rally

Raoul Pal heeft een zeldzaam signaal opgemerkt dat in het verleden heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers. De 30-daagse volatiliteit van Bitcoin, een belangrijke indicator voor prijsfluctuaties, is voor het eerst dit jaar onder de 20 gekomen. Dit signaal, volgens Pal, komt meestal vooraf aan een rally die enkele maanden kan duren.

Historische resultaten bevestigen voorspelling

Om zijn voorspelling te staven, haalt Raoul Pal historische data aan waaruit blijkt dat Bitcoin in het verleden sterke koersbewegingen vertoonde, 2 tot 4 maanden na het bereiken van deze volatiliteitsscore. Dit ondersteunt zijn bewering dat een 30-daagse volatiliteit van 20 bullish is voor Bitcoin.

Naast de volatiliteitsscore, houdt Pal ook de Bollinger Bands scherp in de gaten. Deze technische indicator, die de volatiliteit over een bepaalde periode aangeeft, vertoont momenteel een 'nauwere dan ooit' trend voor Bitcoin. Volgens Pal geeft dit aan dat Bitcoin zich in een zeer bullish fase bevindt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.