Raoul Pal: goedkeuring Bitcoin ETF kan tot koopwoede leiden

HHenk 19 juli 2023 10:17

Volgens financiële expert Raoul Pal kan de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF leiden tot een grote instroom van kapitaal in de digitale valuta en mogelijk een nieuwe all-time high triggeren.

Spot Bitcoin ETF goedgekeurd: investeerders springen erop

Zodra de Spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, voorspelt Raoul Pal dat investeerders massaal zullen investeren in de digitale munteenheid om te profiteren van een mogelijke nieuwe all-time high. Pal heeft altijd benadrukt dat de goedkeuring van de Bitcoin ETF weinig impact zal hebben, tenzij er marktmomentum is. Gezien de huidige sterke stijging van Bitcoin – met ongeveer 80% sinds het begin van 2023 – is dit momentum duidelijk aanwezig. Pal suggereert dat de goedkeuring van de ETF kapitaal zou kunnen wegzuigen van de traditionele financiële markt en naar Bitcoin zou kunnen leiden.

'Blinde paniek' voorspeld bij Bitcoin prijsstijging

Als de prijzen van Bitcoin blijven stijgen en de digitale valuta een waarde van 40.000 dollar bereikt op het moment dat de ETF op de markt komt, voorspelt Pal dat dit kan leiden tot een 'blinde paniek' onder investeerders. Hiermee bedoelt hij een massale koopwoede rondom Bitcoin. Dus als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock of een andere aanbieder goedgekeurd wordt, kunnen we grote verwachtingen hebben voor Bitcoin. De deadline voor de BlackRock ETF is momenteel gesteld op februari 2024.

Kapitaalinstroom naar Bitcoin kan NFT-markt beïnvloeden

Pal suggereert verder dat het geld dat naar Bitcoin stroomt als gevolg van de ETF ook zou kunnen worden geïnvesteerd in andere digitale activa, zoals non-fungible tokens (NFT's). Pal is van mening dat dit een positieve ontwikkeling is en dat de kapitaalinstroom naar de industrie – die hij schat op 10 miljard dollar – ervoor zou kunnen zorgen dat mensen winst nemen op hun Bitcoin en deze herinvesteren in andere digitale valuta zoals Ethereum of Solana.

Op het moment van schrijven van het artikel bevindt de Bitcoin zich in een moeilijke situatie, met een prijs die rond de 30.000 dollar schommelt. Er lijkt momenteel een hevig gevecht gaande te zijn rond deze prijsgrens tussen de 'bulls' (kopers) en 'bears' (verkopers).

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptomarkt en wellicht BTC willen kopen, hebben Newsbit en Bitvavo een bijzondere deal. Nieuwe gebruikers die zich via Newsbit aanmelden bij Bitvavo, ontvangen niet alleen 20 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.