Rabobank verhoogt spaarrente opnieuw en introduceert flexibele spaarvorm

CChristiaan 11 september 2023 13:52

De Rabobank heeft de variabele rentetarieven voor spaarders verhoogd en een nieuwe spaarvorm geïntroduceerd, genaamd TijdslotSparen. De bank biedt nu de hoogste spaarrente van alle Nederlandse banken.

Verhoging variabele spaarrente Rabobank

Voor spaarders die tot 20.000 euro op hun rekening hebben staan, heeft de Rabobank de variabele rente verhoogd naar 1,7 procent, een stijging van 0,2 procentpunten. Deze verhoging komt na eerdere verhogingen dit jaar, waarbij de rente in augustus nog steeg van 1,25 naar 1,5 procent.

Onder de grote Nederlandse banken biedt de Rabobank momenteel de hoogste spaarrente. De reeks renteverhogingen dit jaar volgt op renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB), waar de Rabobank zich op lijkt te oriënteren.

Introductie flexibele spaarvorm 'TijdslotSparen'

Naast de renteverhogingen, introduceert de Rabobank ook een nieuwe spaarvorm, genaamd 'TijdslotSparen'. Met deze vorm van sparen krijgen klanten een hogere rente van 2,25 procent en hebben zij de flexibiliteit om geld te storten en op te nemen wanneer zij dat willen. Dit moet spaarders meer flexibiliteit bieden en wordt gezien als een reactie op de behoeften van spaarders die vaak meer geld op hun rekening hebben staan dan zij op korte termijn nodig hebben.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.