Positieve opening voor Europese beurzen verwacht

CChristiaan 30 augustus 2023 08:34

Volgens IG, kan de Europese beursmarkt een lichte stijging verwachten, met een voorspelde winst voor de DAX, CAC 40 en FTSE 100. De signalen van herstel in de handelsrelaties tussen de VS en China en de recente sterke bedrijfsresultaten hebben bijgedragen aan deze positieve trend.

Positieve vooruitzichten voor Europese beurzen

Volgens de financiële dienstverlener IG, zijn de vooruitzichten voor de Europese beurzen positief. In hun voorspelling verwachten ze een winst van 42 punten voor de Duitse DAX, een stijging van 22 punten voor de Franse CAC 40 en een toename van 25 punten voor de Britse FTSE 100. Deze voorspelling wijst op een licht hogere opening voor de Europese beurzen op woensdag.

Herstel in Amerikaans-Chinese handelsrelaties

Dinsdag sloten de Europese beurzen hoger, mede dankzij positieve signalen over de handelsrelaties tussen de VS en China. Er zijn aanwijzingen dat beide landen bereid zijn om weer te onderhandelen over handelskwesties. Dit nieuws heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de stijging van de beurswaarden in Europa.

Daling van Amerikaans consumentenvertrouwen

In de VS is het consumentenvertrouwen in augustus sterk gedaald, met huishoudens die zich zorgen maken over de stijgende prijzen van boodschappen en benzine. Dit kan een impact hebben op de consumentenuitgaven en daarmee ook invloed hebben op de economie en financiële markten. Het is belangrijk voor beleggers om deze trends in consumentengedrag in de gaten te houden als indicatoren voor mogelijke marktbewegingen.

Op bedrijfsniveau was er goed nieuws van de NN Group, een Nederlandse financiële dienstverlener, die opviel met een koerswinst van 10 procent na de publicatie van sterke halfjaarcijfers. Dit soort positieve bedrijfsresultaten kunnen de algehele marktsentiment en beurswaarden positief beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.