Positieve handelsdag op Wall Street; makeer het overzicht

HHenk 11 september 2023 22:17

Wall Street noteert hoger met nog een paar uur handel te gaan. De vooruitzichten op de Amerikaanse aandelenmarkt en aankomende economische gebeurtenissen kunnen een grote invloed hebben op de beurskoersen.

Positieve dag op Wall Street

Het was een positieve dag op Wall Street met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg met 0,6 procent tot 4.483,09 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent en kwam uit op 34.671,61 punten, terwijl de Nasdaq met 0,9 procent steeg naar 13.884,16 punten. Dit illustreert het optimisme van de beleggers en het algemene positieve sentiment op de markten.

Amerikaanse inflatiecijfers in de schijnwerpers

Deze week zijn de Amerikaanse inflatiecijfers van belang. Analisten verwachten dat deze cijfers invloed zullen hebben op alles, van aandelen en valuta tot obligaties en grondstoffenprijzen. Er wordt een inflatie van 3,6 procent in augustus voorspeld, tegen 3,2 procent in juli. De kerninflatie zou zijn afgekoeld van 4,7 tot 4,3 procent. Deze cijfers zijn van cruciaal belang voor de beslissingen van de Federal Reserve en kunnen een grote impact hebben op de markten.

Tesla krijgt boost van Morgan Stanley

Tesla kreeg een flinke boost na een koopadvies van Morgan Stanley, die een koersdoel van 400 dollar aangaf. Volgens Morgan Stanley heeft Tesla een geavanceerd supercomputermodel ontwikkeld voor machine learning. Dit nieuws zorgde voor een stijging van 9 procent in de aandelen van Tesla, wat het belang van dergelijke adviezen in de markt benadrukt.

Instacart, de boodschappenbezorger uit Californië, heeft aangekondigd om 22 miljoen aandelen te verkopen tegen een prijs van 26 tot 28 dollar per stuk. Dit zou het bedrijf tussen de 572 en 616 miljoen dollar kunnen opleveren. Met alle uitstaande aandelen meegerekend, zou het bedrijf rond de 9 miljard dollar waard zijn. Dat PepsiCo heeft ingestemd om voor 175 miljoen dollar aan aandelen van Instacart te kopen, is een belangrijke goedkeuring voor deze beursgang.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.