Populaire analist voorspelt daling Bitcoin naar 19.200 dollar

HHenk 20 september 2023 11:23

Benjamin Cowen, een bekende YouTube-analist, voorspelt een mogelijke daling van de Bitcoin koers naar minder dan 20.000 dollar, ondanks de recente stijging. Volgens Cowen zou dit echter een duurzame bullmarkt kunnen veroorzaken.

Cowen voorspelt stijging en daling

Ondanks de recente stijging van Bitcoin in de afgelopen week, behoudt analist Benjamin Cowen een sceptische houding. Hij voorspelt een korte termijn stijging tot 28.000 dollar, gevolgd door een neerwaartse correctie die de Bitcoin koers onder de 20.000 dollar zou kunnen brengen. Cowen's analyse is contrair bij veel crypto-enthousiasten en wordt nauwlettend gevolgd door de cryptogemeenschap.

Uitbraak noodzakelijk volgens Cowen

Cowen benadrukt het belang van een significante uitbraak voor Bitcoin. Hij focust op de 20-weekse voortschrijdende gemiddelde van 27.888 dollar en het 21-weekse exponentiële voortschrijdende gemiddelde van 27.227 dollar. Als het de 'bulls' lukt om Bitcoin duurzaam boven deze waarden te krijgen, is Cowen bereid zijn berenvisie te herzien. Zonder zo'n uitbraak verwacht hij een verdere daling van de koers.

Ondanks de potentiële daling van de Bitcoin koers, ziet Cowen dit niet noodzakelijkerwijs als een slechte ontwikkeling. Een koers van 19.285 dollar zou, volgens de analist, een meer duurzame bullmarkt kunnen veroorzaken en Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes kunnen brengen. Dit benadrukt de complexiteit en het contra-intuïtieve karakter van de cryptomarkt.

Onzekere macro-economische omstandigheden

Cowen merkt op dat de macro-economische omstandigheden momenteel niet gunstig zijn voor Bitcoin. Hoge inflatie heeft centrale banken ertoe aangezet om rentes hoog te houden in een poging deze te bestrijden. Dit heeft een impact op 'risico-assets' zoals Bitcoin, die doorgaans slechter presteren in dergelijke omstandigheden. Ook een mogelijke recessie kan problemen opleveren voor de Bitcoin koers, met name op korte termijn.

Er is ook positief nieuws voor crypto-enthousiastelingen. Door een speciale aanbieding tussen Newsbit en Bitvavo, een toonaangevende en gebruiksvriendelijke crypto-beurs in Europa, kunnen lezers profiteren van 10 euro gratis en geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Deze aanbieding kan een aantrekkelijke kans zijn voor nieuwkomers om de cryptowereld te betreden zonder initiële kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.