PlanB voorspelt spannende tijden in de Bitcoin bullmarkt

HHenk 31 augustus 2023 15:42

Volgens de beroemde Nederlandse analist PlanB, staan we op het punt om het 'meer interessante' gedeelte van de Bitcoin bullmarkt in te gaan. De analist baseert zich op een geheime 'bull/bear' indicator.

Bitcoin beweegt naar interessanter bullmarktsegment

PlanB, een vooraanstaande Nederlandse analist, heeft al geruime tijd aangegeven dat we ons in een bullmarkt bevinden. Volgens hem beweegt Bitcoin zich nu naar het 'meer interessante' deel van deze markt. De analist baseert deze voorspelling op een indicator die hij de 'bull/bear' indicator noemt, zonder exact te onthullen hoe deze werkt.

PlanB's geheimzinnige bull/bear indicator

PlanB heeft niet volledig uitgelegd hoe zijn bull/bear indicator werkt, hij spreekt van een 'secret sauce'. Wat hij wel heeft prijsgegeven, is dat de indicator niet per se het aantal transacties meet, maar wel de hoeveelheid Bitcoin per transactie. Dit betekent dat de komst van Bitcoin Ordinals niet noodzakelijkerwijs een vertekend beeld geeft van de indicator, ondanks dat het totaal aantal dagelijkse transacties hierdoor flink is toegenomen.

Als we PlanB mogen geloven, zullen we voor Bitcoin nog enkele maanden van zijwaartse prijsactie zien. Dit is doorgaans wat we zien in de aanloop naar de 'halving', die momenteel gepland staat voor april 2024. Het is echter niet te voorspellen hoe de financiële markten zullen reageren, omdat deze van nature onvoorspelbaar zijn.

Goedkeuring Spot Bitcoin ETF kan koers opschudden

De Spot Bitcoin ETF lijkt in sneltreinvaart te worden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Mocht dit gebeuren, dan kan dit leiden tot een enorme koersexplosie. Dit zou de resultaten uit eerdere modellen en voorspellingen volledig op zijn kop kunnen zetten, wat voor ons natuurlijk het mooiste scenario zou zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.