PlanB adviseert: Koop Bitcoin in Mei en Verkoop in September

CChristiaan 4 september 2023 10:27

Volgens de gerenommeerde Nederlandse analist PlanB is mei de beste maand om Bitcoin te kopen. Het advies luidt: 'Verkoop in mei en vertrek, maar vergeet niet om in september terug te komen'. Hiermee suggereert PlanB een potentieel instapmoment voor de halving in 2024.

Bitcoin kopen in mei, verkopen in september

De Nederlandse analist PlanB, bekend om zijn inzichten in de Bitcoin-markt, adviseert om in mei Bitcoin te kopen en dan in september te verkopen. Dit advies suggereert echter niet dat Bitcoin per se succesvol zal zijn in september. Het wijst meer op een potentieel goed moment om in te stappen in de aanloop naar de volgende Bitcoin halving in 2024.

De vierjarige cycli en de halving

PlanB is bekend om zijn voorliefde voor de vierjarige cycli van Bitcoin, die hoogstwaarschijnlijk zijn gebaseerd op de halvings van deze cryptocurrency. Deze visie is interessant omdat de halving, het moment waarop de beloning voor miners halveert, een grote impact heeft op de Bitcoin-markt. De analist suggereert dat we ons momenteel in een fase bevinden waarin het raadzaam is om voorzichtig te investeren in Bitcoin.

PlanB beweert dat Bitcoin op dit moment in de zogenoemde 'toeristen lozen'-fase verkeert. Hiermee verwijst hij naar mensen die investeren in Bitcoin wanneer er hype is en het 'schip' verlaten zodra de markt onrustig wordt. Dit patroon is een terugkerend fenomeen na elke bullmarkt. Het goede nieuws is echter dat volgens PlanB het 'lozen' van deze toeristen bijna voltooid is, wat betekent dat Bitcoin mogelijk weer een van zijn bekende stijgingen kan beginnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.