PayPal stablecoin kan positieve impact hebben op Ethereum, voorspelt topbank

HHenk 9 augustus 2023 21:19

De lancering van PayPal's nieuwe stablecoin PYUSD, gebouwd op het Ethereum netwerk, kan een belangrijke boost betekenen voor Ethereum, volgens analist Nikolaos Panigirtzoglou van de Amerikaanse bank JPMorgan.

Lancering van PayPal's stablecoin PYUSD

PayPal, een prominente speler in de cryptocurrency wereld, heeft onlangs zijn nieuwe stablecoin gelanceerd, genaamd PYUSD. Deze digitale munt is gebouwd op het Ethereum netwerk. PayPal beheert al $1 miljard aan crypto fondsen en heeft in de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in verschillende crypto start-ups. Met de komst van de eigen stablecoin kunnen gebruikers nu ook deze munt eenvoudig op het PayPal platform stallen, vergelijkbaar met standaard rekeningen.

Potentiële boost voor Ethereum door PYUSD

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou, analist bij de grote Amerikaanse bank JPMorgan, kan de lancering van PYUSD een significante boost geven aan het Ethereum netwerk. Door het betrouwbare en gebruiksvriendelijke imago van PayPal denkt hij dat bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare stablecoin al snel zullen kiezen voor PYUSD. Dit zou leiden tot een toename in de activiteit op het Ethereum netwerk, wat uiteindelijk de waarde van DeFi protocollen en de onderliggende cryptomunt zal versterken.

PYUSD lokt Binance gebruikers

Daarnaast verwacht Nikolaos dat de nieuwe stablecoin gebruikers kan lokken vanuit de Binance smart chain. Het Binance netwerk heeft recentelijk te lijden gehad onder druk van het New York State Department of Financial Services (NYDFS), wat resulteerde in het stopzetten van de uitgave van de Binance USD (BUSD) stablecoin door crypto-entiteit Paxos. Met de komst van PYUSD kan deze uittocht mogelijk worden opgevangen.

Sinds de aankondiging van de PYUSD stablecoin zijn er bijna 30 imitatie tokens met dezelfde naam op verschillende blockchains verschenen. Experts waarschuwen investeerders om alert te zijn en de token alleen te kopen vanaf het officiële PayPal platform. Vele van deze imitatie tokens zijn zogenaamde 'honeypots' scams waarbij investeerders worden verleid om tokens te kopen zonder de mogelijkheid deze terug te trekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.