PayPal pauzeert cryptocurrency diensten in het VK

CChristiaan 18 augustus 2023 07:22

PayPal, een van de grootste financiële bedrijven in de crypto-industrie, stopt tijdelijk met het aanbieden van crypto-aankopen in het Verenigd Koninkrijk. Dit komt als een reactie op strengere regels die de Financial Conduct Authority (FCA) hanteert.

PayPal's nieuwe stablecoin en terugtrekking uit het VK

Vorige week kondigde PayPal de lancering van hun PYUSD-stablecoin aan, een stap die hen in directe concurrentie brengt met andere stablecoin-uitgevers zoals Circle en Tether. Toch blijkt nu dat PayPal een stap terugneemt in het Verenigd Koninkrijk. Dit komt naar voren in een statement van PayPal, genoteerd door CoinDesk.

Strengere FCA-regels leiden tot PayPal's crypto-pauze

PayPal heeft aangekondigd dat ze tijdelijk stoppen met het aanbieden van cryptocurrencies aan hun klanten in het Verenigd Koninkrijk. Dit als reactie op de strengere regelgeving, opgelegd door de Financial Conduct Authority (FCA). Volgens deze nieuwe regels moeten bedrijven extra stappen ondernemen voordat klanten crypto kunnen kopen, waarschijnlijk met betrekking tot verplichte identiteitscontroles en anti-witwas checks.

Bestaande PayPal crypto-klanten behouden hun rechten

Ondanks de tijdelijke stop, kunnen klanten die al cryptocurrencies via PayPal hebben aangekocht, hun coins behouden. Bovendien behouden zij de mogelijkheid om hun cryptocurrencies te verkopen. Echter, vanaf 1 oktober zal de mogelijkheid om nieuwe aankopen te doen worden uitgeschakeld.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de regelgeving voor crypto-bedrijven aangescherpt. Ondanks deze strengere regels, heeft PayPal toch plannen om in 2024 de aankoop van crypto weer aan te bieden. Dit zou gebeuren zodra het bedrijf volledig voldoet aan alle opgelegde regels.

PayPal heeft duidelijk gemaakt dat het ambitieuze plannen heeft met cryptocurrencies en blockchain technologie. Toen de PayPal USD (PYUSD) stablecoin werd aangekondigd, paste het bedrijf zijn gebruikersvoorwaarden aan om te functioneren als een volledige crypto-exchange. Hoewel het een van de grootste spelers in de industrie is, verwachten analisten dat het bedrijf te maken zal krijgen met flinke concurrentie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.