Paypal overtreft de verwachtingen met sterke kwartaalresultaten

HHenk 8 februari 2024 07:02

Het Amerikaanse betaalplatform Paypal heeft de marktverwachtingen overtroffen met sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf boekte een hogere winst en omzet dan voorspeld door analisten, en kondigde ook plannen aan om 9 procent van zijn personeel te ontslaan.

Paypal boekt hogere winst en omzet

Het Amerikaanse betaalbedrijf Paypal heeft zijn verwachtingen overtroffen in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf boekte een aangepaste winst van 1,48 dollar per aandeel, een stijging van 19 procent ten opzichte van de voorspellingen. Daarnaast zag Paypal ook zijn omzet toenemen met 9 procent naar een totaal van 8 miljard dollar. Dit overtreft de verwachtingen van de analisten die door FactSet Research waren geraadpleegd en die voorspelden een aangepaste winst van 1,36 dollar per aandeel op een omzet van 7,88 miljard dollar.

Significante stijging in betalingsvolume

Naast de hogere winst en omzet, is er ook een significante stijging in het totale betalingsvolume dat door Paypal werd verwerkt. In het afgelopen kwartaal nam dit volume toe met 15 procent tot een indrukwekkende 409,8 miljard dollar. Dit is hoger dan de 405,5 miljard dollar waar analisten op hadden gerekend.

Ondanks de positieve resultaten, kondigde Paypal aan dat het van plan is om in 2024 ongeveer 9 procent van zijn personeel te ontslaan. Dit komt overeen met ongeveer 2.500 werknemers. Het bedrijf heeft nog geen verdere details gegeven over deze aangekondigde ontslagen.

Optimistische verwachtingen voor het huidige kwartaal

Voor het huidige kwartaal verwacht Paypal een groei van de omzet tussen de 6,5 en 7 procent. Daarnaast voorspelt het bedrijf dat de winst per aandeel met ongeveer 5 procent zal stijgen. Als deze voorspellingen uitkomen, zou dit opnieuw een sterke prestatie betekenen voor het betaalbedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.