Pantera Capital voorspelt een tweejarige bullmarkt in de cryptocurrency sector

HHenk 28 februari 2024 07:01

Volgens het Amerikaanse hedgefonds Pantera Capital staat de cryptomarkt aan de vooravond van een tweejarige bullmarkt. De oprichter, Dan Morehead, ziet sterke tekenen van groei en potentie in diverse digitale munten.

Voorspelling van een tweejare bullmarkt

Het Amerikaanse hedgefonds Pantera Capital heeft onlangs haar positieve kijk op de cryptomarkt geuit. In hun meest recente blockchainnieuwsbrief voorspellen zij dat de cryptomarkt in de komende 18 tot 24 maanden een bullmarkt zal betreden. Oprichter Dan Morehead ziet potentie voor het bereiken van nieuwe recordhoogtes voor verschillende digitale munten in deze periode.

In de nieuwsbrief belicht Morehead de potentie van de cryptomarkt, met de overtuiging dat we aan de start staan van een vierde groeicyclus. Deze cyclus zal gekenmerkt worden door een aanzienlijke bull rally. De afgelopen jaren hebben hun uitdagingen gehad, zoals de ondergang van FTX door fraude en faillissement en de instabiliteit binnen de Amerikaanse bankensector. Echter, deze obstakels hebben plaatsgemaakt voor een herstellende aandelenmarkt, wat de aandacht van institutionele beleggers naar alternatieve investeringsopties, zoals cryptocurrencies, heeft getrokken.

Institutionele adoptie drijft de cryptomarkt

De institutionele belangstelling voor de cryptomarkt heeft een grote impuls gekregen, voornamelijk dankzij de introductie van de eerste Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op Amerikaanse beurzen. Deze mijlpaal heeft geleid tot een aanzienlijke kapitaalinstroom van miljarden dollars. Morehead bevestigt deze ontwikkeling en benadrukt het belang ervan voor de sector.

Voorspelling: Bitcoin prijs van $150.000 na de halving

Pantera Capital voorspelt dat de aanstaande Bitcoin halving in april de potentie heeft om de Bitcoin prijs te laten oplopen tot ongeveer $150.000. Dit zou neerkomen op bijna een verdrievoudiging van de huidige waarde van BTC.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om de wereld van crypto te betreden, biedt Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een welkomstcadeau van 10 euro. En er is meer - er zijn geen handelskosten voor je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.