Pantera Capital voorspelt een stijging van Bitcoin naar €148.000 na halvering

CChristiaan 24 augustus 2023 20:51

Vermogensbeheerder Pantera Capital voorspelt in zijn nieuwste 'Blockchain Letter' dat Bitcoin naar €148.000 zal stijgen na de volgende halvering in 2024. Deze voorspelling is gebaseerd op de impact van eerdere halveringen op de Bitcoin-prijs.

Bitcoin voorspelde groei na halving

Pantera Capital, een Amerikaans hedgefonds dat zich vooral richt op cryptocurrency, is zeer optimistisch over de toekomstige prijs van Bitcoin. In zijn nieuwste 'Blockchain Letter' herhaalt het zijn bullish houding en voorspelt dat de Bitcoin-prijs zal stijgen tot $35.000 voor de volgende halving en tot maar liefst $148.000 erna. Deze voorspelling is gebaseerd op de impact van eerdere halveringen op de Bitcoin-prijs.

Potentiële groei van Bitcoin na toekomstige halving

Indien de voorspellingen van Pantera Capital correct zijn, zou Bitcoin in de komende jaren met maar liefst 460% stijgen. Het hedgefonds benadrukt dat de halving van 2016 het aanbod van nieuwe Bitcoins slechts 'een derde' zoveel verminderde vergeleken met de eerste halving in 2012, wat een aanzienlijke prijsimpact had. De halving van 2020 verminderde het nieuwe Bitcoin-aanbod echter met 43% ten opzichte van de halving van 2016, wat een effect van 23% op de prijs had.

Het hedgefonds benadrukt ook de historische cycli van Bitcoin in relatie tot de halving. Historisch gezien bereikt Bitcoin 477 dagen voor de halving zijn dieptepunt, klimt daarna omhoog en explodeert dan, met een rally die gemiddeld 480 dagen duurt. Als dit patroon zich blijft herhalen, zou de prijs van Bitcoin op 30 december 2022 zijn dieptepunt moeten hebben bereikt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.