Overgrote meerderheid van investeerders behoudt Bitcoin voor de lange termijn

HHenk 27 oktober 2023 12:18

Een recent onderzoek onthult dat 64% van de investeerders kiest voor een lange-termijn strategie als het op Bitcoin aankomt, waarbij de komst van de Spot Bitcoin ETF een belangrijke rol speelt. Daarnaast kiezen veel mensen voor Decentralized Finance (DeFi) vanwege de financiële voordelen.

Lange-termijn Bitcoin strategie populair

De markt voor Bitcoin is dynamisch en geleid door verschillende factoren. Een van de belangrijkste ontwikkelingen die de houding van investeerders momenteel beïnvloedt, is de komst van de Spot Bitcoin ETF. Deze ontwikkeling lijkt de overtuiging van investeerders in het langetermijn potentieel van Bitcoin te versterken, met 64% van de respondenten die aangeven een lange-termijn strategie te hanteren. De verwachting van deze ETF lijkt ook de huidige stijging van de Bitcoin koers te verklaren.

DeFi als aantrekkelijke investeringsoptie

Naast het investeren in Bitcoin, kiezen veel mensen ook voor Decentralized Finance (DeFi). De voordelen die DeFi-beurzen bieden, zoals financiële voordelen en toegang tot een breed scala aan tokens, zijn aantrekkelijk voor veel investeerders. Volgens het onderzoek is de belangrijkste reden waarom mensen voor DeFi kiezen de financiële voordelen die deze beurzen bieden - 62,1% van de respondenten gaf dit aan. Daarnaast worden een hoog potentieel voor rendementen (59,8%) en toegang tot diverse tokens (52,1%) ook als belangrijke motivaties gezien.

Impact van Spot Bitcoin ETF's op markt

De lancering van Spot Bitcoin ETF's in de Verenigde Staten kan de Bitcoin-markt aanzienlijk veranderen. Hoewel de exacte timing nog onduidelijk is, suggereert analist Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan dat dit al vóór 10 januari 2024 zou kunnen gebeuren. Dit heeft geleid tot speculatie dat de markt nu al voorsorteert op de komst van de Spot Bitcoin ETF, wat mogelijk een 'sell the news' gebeurtenis zou kunnen veroorzaken als de ETF daadwerkelijk gelanceerd wordt.

Voor degenen die nieuw zijn in de crypto-wereld en overwegen om Bitcoin of een andere crypto te kopen, is er een speciale aanbieding beschikbaar. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige manier om vertrouwd te raken met het handelen in crypto's, zonder de extra kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.