Overgrote meerderheid schuldeisers Celsius akkoord met terugbetaalplan

CChristiaan 26 september 2023 22:37

Het merendeel, bijna 98%, van de schuldeisers betrokken bij het faillissement van Celsius, stemt in met het voorgestelde terugbetaalplan. Het plan voorziet in deels terugbetaling in geld en/of aandelen van het nieuwe bedrijf dat een doorstart maakt.

Schuldeisers Celsius stemmen voor terugbetaalplan

In de faillissementszaak van Celsius hebben de schuldeisers ingestemd met het plan voor terugbetaling. In dit plan krijgen de schuldeisers deels hun geld terug en/of aandelen van het nieuwe bedrijf dat een doorstart maakt. Dit plan moet nog wel definitief goedgekeurd worden tijdens een hoorzitting in de United States Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York.

Herverdeling van $2 miljard in crypto

In het voorstel dat op 17 augustus werd ingediend, wordt voor ongeveer $2 miljard aan bitcoin en ether herverdeeld onder de schuldeisers van het Celsius Network. Ook worden aandelen in een nieuw bedrijf, genaamd “NewCo”, uitgedeeld. Dit nieuwe bedrijf gaat de bitcoin mining activiteiten van de debiteuren exploiteren en verder uitbouwen, met als doel nieuwe zakelijke kansen te ontwikkelen. Het nieuwe bedrijf wordt beheerd door de Fahrenheit Group, een consortium onder leiding van voormalig Algorand CEO Steven Kokinos en onder andere Arrington Capital en US Bitcoin Corp.

Celsius Network, een vroeg slachtoffer van de bearmarkt van 2022, ging failliet omdat het zijn klanten niet meer kon terugbetalen. Op 13 juli 2023 klaagde de SEC de cryptobank en zijn voormalige CEO Alex Mashinsky aan voor het ophalen van miljarden dollars via niet-geregistreerde en frauduleuze deals met betrekking tot ‘crypto-activa-effecten’. Mashinsky werd op dezelfde dag gearresteerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.