Oude suggestie van ex-SWIFT medewerker over mogelijke XRP-integratie veroorzaakt opschudding

CChristiaan 6 oktober 2023 13:27

Een vroegere suggestie van een ex-SWIFT medewerker over een mogelijke samenwerking tussen SWIFT en XRP zorgt voor opschudding binnen de XRP-gemeenschap. De uitspraak lijkt te hinten op een toekomst waarin XRP en SWIFT naast elkaar kunnen functioneren.

Oud interview over XRP opnieuw onder de aandacht

Edward Farina van XRP Healthcare bracht onlangs een oud interview aan het licht waarin de mogelijke rol van XRP in het betalingsverwerkingsproces van SWIFT wordt besproken. Dit gesprek werd gehouden met Graham Bright, een ervaren speler in de financiële sector die meer dan twee decennia de rol van regiomanager bij SWIFT heeft vervuld. Het interview, dat ondanks zijn leeftijd van drie jaar, recentelijk veel aandacht heeft weten te trekken binnen de XRP-community.

In het bewuste interview werd Bright gevraagd naar zijn visie op de mogelijkheid dat cryptocurrencies het SWIFT-systeem zouden kunnen vervangen. Bright erkende het belang van SWIFT als een centraal transactiesysteem in de financiële wereld, maar gaf ook aan dat het platform niet ideaal is voor realtime transacties en onmiddellijke toegang tot fondsen, twee belangrijke voordelen die cryptocurrencies kunnen bieden.

Mogelijke integratie XRP in SWIFT-systeem

Bright hintte tijdens het interview ook naar de mogelijkheid dat XRP een deel zou kunnen uitmaken van het SWIFT-ecosysteem. Hij leek ervan overtuigd dat Ripple's XRP waardevol zou kunnen zijn voor SWIFT-transacties. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de hernieuwde interesse van de XRP-community in zijn opmerkingen.

Verwachte SWIFT-Ripple samenwerking blijft uit

Ondanks de speculaties en de hoop van de XRP-gemeenschap, is de voorgesuggereerde samenwerking tussen SWIFT en Ripple nooit tot stand gekomen. SWIFT koos uiteindelijk voor een partnerschap met Chainlink, met als doel het gebruik van de LINK-token voor cryptobetalingen te faciliteren. Deze ontwikkeling heeft de discussie rondom de mogelijke integratie van XRP in het SWIFT-systeem weer nieuw leven ingeblazen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.