Opwaartse trend: Beleggers groeien in optimisme, positieve vooruitzichten voor AEX-index

HHenk 2 augustus 2023 15:13

De stemming onder particuliere beleggers is aanzienlijk verbeterd, blijkt uit de laatste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX. Met optimistische vooruitzichten op de aandelenmarkten en een aanhoudende positieve trend in de AEX-index, blijft het beleggersvertrouwen sterk.

Optimisme onder beleggers neemt toe

Volgens de meest recente meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX, is het vertrouwen van particuliere beleggers aanzienlijk toegenomen. De sentimentindex staat op 54,7, het hoogste niveau sinds april, wat een duidelijke indicatie is van het groeiende optimisme onder investeerders.

Positieve vooruitzichten voor de AEX-index

Uit de enquête bleek dat bijna 59% van de beleggers positief is over de aandelenmarkten en een verdere stijging van de AEX-index verwacht. Een klein percentage, iets meer dan 11%, verwacht echter een daling, wat het algemene positieve sentiment benadrukt.

Aanhoudend vertrouwen in de markt

Het aanhoudende optimisme onder beleggers wijst op hernieuwd vertrouwen in de markt. Bovendien zijn de vooruitzichten voor de AEX-index positief, met 42,5% van de beleggers die verwachten dat de index de komende maand met meer dan 2% zal stijgen.

Het vertrouwen van beleggers op de langere termijn blijft sterk, met bijna 64% van hen die verwacht dat de AEX-index de komende zes maanden met 2% of meer zal stijgen. Dit onderstreept het aanhoudende positieve sentiment ten aanzien van de toekomstige prestaties van de AEX-index.

De positieve trend in het beleggerssentiment blijft opmerkelijk stabiel, aangezien de sentimentindex nu al tien maanden op rij boven de 50 punten ligt. Dit duidt op een aanhoudend positief sentiment onder beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.