Optimisme onder Bitcoin-beleggers blijft, ondanks mogelijke korte termijn prijsdaling

HHenk 21 juli 2023 07:36

Ondanks enkele bearish signalen op korte termijn, blijft het langetermijn optimisme over Bitcoin onder beleggers bestaan. Analyse van on-chain data wijst op mogelijke verkoopdruk van kortetermijnbeleggers, terwijl langetermijnbeleggers standvastig blijven.

Stagnatie Bitcoin prijs

Bitcoin heeft moeite om uit de $30.000-regio te komen, ondanks verschillende bullish signalen. Deze stagnatie in de prijsbeweging zou kunnen leiden tot een omkeer in het enthousiasme bij beleggers. Hoewel de korte termijn een mogelijke prijsdaling aangeeft, blijft het langetermijnperspectief positief.

Een opvallende statistiek is dat 88% van de kortetermijnbeleggers winst maakt op hun investeringen. Dit zou kunnen wijzen op een bullish markt, maar het brengt ook potentiële risico's met zich mee. Deze investeerders kunnen ervoor kiezen om hun winsten veilig te stellen door hun munten te verkopen, wat kan leiden tot een verhoogde verkoopdruk op de markt.

Vasthouden van Bitcoin door langetermijnbeleggers

Een belangrijke indicator van langetermijnprijsontwikkelingen is de netto gerealiseerde winst/verlies (NPL) metriek. Deze on-chain indicator toont een merkbaar verschil in winstneming tussen de bullish fase en de huidige marktomstandigheden. Ondanks de prijsstijging in de eerste helft van 2023, lijken langetermijnbeleggers hun Bitcoin niet te verkopen.

Verwachte prijsstijging door Bitcoin halving

Ondanks de huidige stagnatie in de prijsbeweging verwachten veel beleggers een stijging van de Bitcoin-prijs zodra de halving in werking treedt. Het stock-to-flow (S2F) model van PlanB ondersteunt deze theorie, waarbij de prijs van een activum stijgt naarmate het schaarser wordt. Dit wordt doorgaans voorafgegaan door een periode van onderwaardering, gevolgd door een bullmarkt en uiteindelijk een correctie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.