Opkomende altcoins: XCAD Network, Origin Protocol en Livepeer presteren sterk

HHenk 17 december 2023 07:01

Afgelopen weekend hebben enkele altcoins bijzonder goed gepresteerd op het BLOX-platform. Met name XCAD Network, Origin Protocol en Livepeer hebben substantiële winsten geboekt. We kijken naar hun prestaties en naar wat deze projecten uniek maakt.

XCAD Network presteert sterk

De koers van XCAD is het afgelopen weekend met 19% gestegen, waardoor de munt nu voor 1,54 euro wordt verhandeld. Met bijna 43 miljoen XCAD in omloop en een marktwaarde van 54,6 miljoen euro, staat dit project op de 460e plek in termen van marketcap. Wat XCAD uniek maakt, is hun model voor het belonen van kijkers voor het bekijken van video's, een unieke wending aan de traditionele manier waarop videomakers worden betaald. Blijf op de hoogte van BLOX, want er wordt deze week meer nieuws rondom XCAD verwacht.

Origin Protocol is een andere coin die het afgelopen weekend de aandacht verdient, met een waardestijging van 16,94%. Het project heeft een grotere marktkapitalisatie dan XCAD, namelijk 63,7 miljoen euro, waardoor het op de 431e plaats staat. Origin is het governance- en waardeopbouwtoken voor Origin Story, een NFT-platform dat verantwoordelijk is voor enkele van de grootste NFT-verkopen in de geschiedenis. Onder andere de grootste muziek-NFT-verkoop tot nu toe, die voor 11 miljoen euro van eigenaar verwisselde.

Livepeer: opkomende speler in videostreaming

Livepeer heeft ook een sterke groei doorgemaakt, met een prijsstijging van 12,99%. Er zijn momenteel 30 miljoen LPT in omloop, met een totale marktkapitalisatie van 182 miljoen euro, waardoor Livepeer zich op de 216e plaats bevindt. Livepeer is een gedecentraliseerd videostreamingplatform dat live video-uitzendingen host en transcodeert, gebaseerd op de Ethereum blockchain. Het maakt gebruik van een stake-based protocol om netwerkdeelnemers te belonen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.