ONVZ kondigt zorgpremie verhoging en nieuwe polis aan voor 2024

HHenk 12 november 2023 23:01

Zorgverzekeraar ONVZ zal per 1 januari 2024 een stijging van de zorgpremie van 104 euro per jaar doorvoeren. Daarnaast kondigen ze een nieuwe, goedkopere zorgverzekering aan naast hun huidige aanbod.

Zorgpremie stijgt opnieuw in 2024

De zorgpremie van ONVZ gaat aan het begin van 2024 weer omhoog. Na de aanzienlijke stijging van eerder dit jaar, moeten consumenten zich voorbereiden op een extra last van 8,70 euro per maand. Dit betekent een jaarlijkse verhoging van ruim 104 euro. De welbekende combinatieverzekering met de zeer ruime zorgkeuze blijft beschikbaar voor een maandpremie van 151,20 euro.

Nieuwe, voordeligere zorgverzekering van ONVZ

Ondanks de premiestijging komt ONVZ met enig positief nieuws: de introductie van een nieuwe, goedkopere zorgverzekering. Met een maandpremie van 142,90 euro is deze verzekering aanzienlijk voordeliger dan de huidige basisverzekering. Zo geeft ONVZ klanten de kans om te besparen op hun zorgkosten, zonder aan kwaliteit of service in te boeten.

De nieuwe zorgverzekering, genaamd 'Bewuste Keuze', is een naturapolis die vooral gericht is op mensen die een goede, maar niet noodzakelijk uitgebreide zorgverzekering wensen. Dit is een uitstekende optie voor wie de vrije zorgkeuze van de bestaande ONVZ Vrije Keuze niet nodig acht. ONVZ benadrukt op haar website dat kwaliteit en uitstekende service hoog in het vaandel blijven staan bij deze voordeligere optie.

Sinds 2021 bood ONVZ de naturapolis 'Jaaah' aan. Echter, vanaf 2024 zal deze niet meer onder deze naam opereren. In plaats daarvan wordt 'Jaaah' geïntegreerd in het ONVZ assortiment onder de naam ‘Bewuste Keuze’. Klanten die momenteel bij 'Jaaah' verzekerd zijn, worden automatisch overgezet naar deze nieuwe polis en hebben hierover informatie ontvangen.

Vergelijking tussen de nieuwe en bestaande ONVZ-polissen

Het is belangrijk om de twee zorgverzekeringen van ONVZ goed met elkaar te vergelijken. De 'Bewuste Keuze' polis kost 142,90 euro per maand, terwijl de 'Vrije Keuze' polis 151,20 euro per maand kost. Er zijn ook verschillen in de dekking en de zorgkeuze tussen deze twee polissen. Een gedetailleerd overzicht van de premies, overeenkomsten en verschillen is beschikbaar vanaf maandag 13 november op de zorgvergelijker (2024).

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.