Onverwachte zet van Philips en onaangename verrassing uit Azië

HHenk 14 augustus 2023 11:04

De AEX-indicatie begint de dag in het rood, mede door verrassend nieuws van Philips en ongunstige berichten uit China en Azië. Philips krijgt een flinke boost door een grote investering van Exor, terwijl Azië worstelt met dalende markten en een vastgoedcrisis.

AEX in het rood, ondanks boost Philips

De AEX is vandaag met een lichte daling gestart, ondanks een verrassende ontwikkeling op het Damrak. Terwijl de Aziatische markten kampen met ongunstige berichten en een dalende trend, lijkt Philips een flinke opsteker te krijgen. Een belangrijke ontwikkeling om in de gaten te houden.

Exor maakt verrassende investeringszet bij Philips

Exor, het in Amsterdam genoteerde beleggingsfonds van de bekende familie Agnelli, maakt een verrassende zet door grootschalig te investeren in Philips. Dit is een behoorlijke boost voor het elektronicaconcern, dat hierdoor mogelijk meer financiële ruimte krijgt voor toekomstige ontwikkelingen en groei.

De Aziatische markten hebben het momenteel zwaar, met een algemene daling van ruim één procent. China heeft het bijzonder lastig en worstelt met een vastgoedcrisis. Dit heeft ook gevolgen voor de bredere markt en kan de komende tijd voor verdere volatiliteit zorgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.