Ontrafeld: de identiteit achter de miljarden Bitcoin wallet

HHenk 24 augustus 2023 20:32

De entiteit achter een mysterieuze bitcoin wallet, die in korte tijd voor meer dan 3 miljard dollar aan bitcoin heeft verzameld, lijkt te zijn ontmaskerd. Het blijkt om beursplatform Robinhood te gaan, hoewel er nog enige twijfels zijn.

Robinhood als grote bitcoin 'whale'

Eerder deze week doken er berichten op over een onbekende bitcoin 'whale' die in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid bitcoin wist te vergaren, goed voor een waarde van ruim 3 miljard dollar. Nu lijkt het erop dat dit niet de actie was van een enkele grote particuliere investeerder, maar in plaats daarvan het werk van het beursplatform Robinhood. Dat wil niet zeggen dat dit minder interessant is; het geeft aan dat Robinhood op grote schaal bitcoin inkoopt voor zijn klanten.

Twijfels over eigenaarschap van de wallet

Hoewel er sterke aanwijzingen zijn dat de wallet in kwestie eigendom is van Robinhood, zijn er ook aanwijzingen die in een andere richting wijzen. Een recente tweet van de Chinese bitcoin-journalist Colin Wu suggereert dat het beursplatform Gemini mogelijk ook een rol speelt bij de enorme instroom in de mysterieuze wallet. Dit leidt tot twijfels over de werkelijke eigenaar van de wallet, hoewel het ook mogelijk is dat gebruikers hun bitcoin simpelweg van Gemini naar Robinhood overmaken.

Hoewel de meeste aanwijzingen naar Robinhood en Gemini wijzen, was er ook een theorie dat de wallet eigendom was van vermogensbeheerder BlackRock. Deze theorie werd aangedreven door het feit dat BlackRock onlangs een aanvraag heeft ingediend voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. Als ze nu alvast hun bitcoin inkopen, kunnen ze eventuele toekomstige prijsstijgingen voor blijven. Toch blijft dit alles speculatief, de echte waarheid is immers nog niet bekend.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.