Ondanks zijn afkeer, investeert Warren Buffet indirect in Bitcoin via Nubank

CChristiaan 15 oktober 2023 09:11

Warren Buffet, geen fan van Bitcoin, heeft toch indirect in de cryptocurrency geïnvesteerd door middel van zijn investering in Nubank, een Braziliaanse neobank die naast traditionele bankdiensten ook handel in Bitcoin en andere crypto's faciliteert.

Buffet investeert indirect in Bitcoin

Het is algemeen bekend dat investeringslegende Warren Buffet en zijn partner Charlie Munger geen fans zijn van Bitcoin. Buffet heeft zich in het verleden zelfs zeer kritisch uitgelaten over de digitale munteenheid door het 'rattengif in het kwadraat' te noemen. Desondanks hebben beide heren via hun bedrijf, Berkshire Hathaway, indirect in Bitcoin geïnvesteerd door in het Braziliaanse Nubank te investeren, een bank die zijn klanten de mogelijkheid biedt om in Bitcoin en andere cryptocurrencies te handelen.

Goeie investering in Nubank

Vóór de beursgang van Nubank stak Berkshire Hathaway, het bedrijf van Buffet, ongeveer 500 miljoen dollar in de neobank. Na de beursgang volgde een extra investering van 250 miljoen dollar. De totale investering in Nubank komt dus op 750 miljoen dollar. Deze investering heeft zich inmiddels bewezen, want de waarde is momenteel gestegen naar 840 miljoen dollar.

Lancering van Nucoin door Nubank

Nubank is niet uitsluitend gericht op Bitcoin. De neobank lanceerde eerder dit jaar zijn eigen munt, de Nucoin. Deze nieuwe munteenheid heeft de bank duidelijk voordelen opgeleverd, want sinds de introductie van de Nucoin is de aandelenkoers van Nubank met ongeveer 118 procent gestegen.

Terwijl Warren Buffet over het algemeen anti-Bitcoin is, heeft zijn collega-investeringslegende Paul Tudor Jones een totaal andere houding. Jones, een veteraan in de investeringswereld, is momenteel zeer positief over Bitcoin en goud. Deze positiviteit wordt mede ingegeven door de huidige geopolitieke spanningen, die Jones doen geloven dat de geldprinters van centrale banken binnenkort weer zullen draaien. Hierdoor worden assets met natuurlijke schaarste, zoals Bitcoin en goud, aantrekkelijker dan fiatgeld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.