Onbekend adres ziet stroom van $3 miljard in Bitcoin binnen 3 maanden

CChristiaan 22 augustus 2023 11:24

Een onbekend Bitcoin-adres heeft in slechts drie maanden voor meer dan $3 miljard aan Bitcoin verzameld, wat verschillende speculaties heeft aangewakkerd over de mogelijke eigenaar. Bepaalde theorieën wijzen op een mogelijke betrokkenheid van BlackRock of een belangrijke crypto-exchange.

Een mysterieus Bitcoin-adres duikt op

Er is in de afgelopen periode iets bijzonders gebeurd in de wereld van Bitcoin. Een Bitcoin-adres dat tot voor kort onbekend was, heeft in slechts drie maanden tijd een formidabele hoeveelheid Bitcoin verzameld, namelijk meer dan $3 miljard. Dit heeft uiteraard tot de nodige speculaties geleid. Wie is deze mysterieuze eigenaar? Is het een individu, een instelling, of misschien wel een belangrijke speler in de crypto-markt? Het blijft een fascinerend vraagstuk.

Het crypto-statistiekenplatform BitInfoCharts biedt meer inzicht in deze situatie. Zij rapporteren dat het mysterieuze Bitcoin-adres op 8 maart voor het eerst Bitcoin begon te verzamelen. In een opmerkelijk korte periode van slechts drie maanden en twee weken, verzamelde dit adres maar liefst 118.000 BTC, wat bij de huidige koersen neerkomt op een verbazingwekkende $3,08 miljard. Deze snelheid en omvang van verzameling is buitengewoon, zelfs voor standaarden in de crypto-markt.

Speculaties over de mogelijke eigenaar

De enorme toename van Bitcoin op dit adres heeft tot verschillende theorieën geleid. Sommige gebruikers speculeren dat het wellicht om een crypto-exchange gaat die zijn fondsen verplaatst. Een andere, meer radicale theorie, komt van enkele leden van de crypto-Twittergemeenschap. Zij beweren dat niemand minder dan BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, de 'hoofdverdachte' is. Hoewel deze theorieën interessant zijn, moeten ze met een korreltje zout worden genomen, aangezien er nog geen concreet bewijs is.

Verdere analyse van BitInfoCharts onthult iets interessants. De grootste Bitcoin-adressen ter wereld zijn momenteel in handen van Binance en Bitfinex, twee prominente crypto-exchanges die deze adressen als cold wallets gebruiken. Het mysterieuze Bitcoin-adres staat momenteel op de derde plaats in deze ranglijst, gevolgd door nog een Binance cold wallet. Dit voegt weer een laag toe aan het mysterie.

BlackRock's Bitcoin ETF-aanvraag

Interessant is dat BlackRock recentelijk ook in de schijnwerpers stond in de crypto-markt. Op 15 juni diende dit bedrijf een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission voor een spot Bitcoin ETF-product. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, zal dit het allereerste product van dit soort in de VS zijn. Dit heeft er ook weer toe geleid dat er meer aandacht voor BlackRock is in de crypto-community.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.