Omzet en winst Volkswagen stijgen significant

HHenk 27 juli 2023 10:18

Volkswagen heeft in het eerste halfjaar van 2023 een aanzienlijke omzet- en winstgroei gerealiseerd, zo blijkt uit recent gepubliceerde cijfers. De toename in verkoop van elektrische voertuigen en hogere prijzen droegen hieraan bij.

Merkbare omzet- en winstgroei bij Volkswagen

In de eerste helft van 2023 heeft Volkswagen een aanzienlijke stijging in zowel winst als omzet ervaren. Deze positieve trend is te danken aan verschillende factoren, waaronder een stijging in de verkoop van auto's en de toegenomen prijzen.

Aanzienlijke omzetgroei bij Volkswagen

Volkswagen rapporteerde een opmerkelijke omzetstijging van 18 procent op jaarbasis in het eerste halfjaar van 2023. Dit resulteerde in een totale omzet van 156,3 miljard euro, een significante toename ten opzichte van het voorgaande jaar.

Tijdens de eerste helft van 2023 heeft Volkswagen 4,4 miljoen voertuigen verkocht, een stijging van 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Opvallend is de toename in de verkoop van elektrische auto's, die goed waren voor ongeveer zeven procent van de totale autoverkopen, een stijging van 50 procent.

Sterke operationele winst voor Volkswagen

Volkswagen's operationele winst voor de eerste helft van 2023 kwam uit op 11,3 miljard euro, wat resulteerde in een winstmarge van 7,3 procent. Dit onderstreept de sterke financiële prestaties van het bedrijf in deze periode.

Hoewel Volkswagen optimistisch blijft over de rest van 2023, heeft het bedrijf zijn leveringsdoelstelling bijgesteld. Eerder mikte het op 9,5 miljoen voertuigen, maar dit is nu bijgesteld naar tussen de 9 miljoen en 9,5 miljoen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.