Nordic Semiconductor vermindert omzetprognose

CChristiaan 18 september 2023 13:42

Nordic Semiconductor, het Noorse chipbedrijf, ondergaat de gevolgen van een aanhoudende zwakke vraag en heeft geen zicht op verbetering. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf zijn omzetprognose voor het derde kwartaal verlaagd.

Aanhoudende zwakke vraag

Ondanks de verwachting dat de tweede helft van het jaar beter zou worden, blijft Nordic Semiconductor worstelen met een zwakke vraag. Het bedrijf ziet nog geen tekenen van verbetering in de markt. Dit blijft een aandachtspunt voor het bedrijf en beleggers die hun investeringen in het bedrijf overwegen.

Bijgestelde omzetverwachting

De teleurstellende productverzendingen in het derde kwartaal hebben impact gehad op de financiële resultaten van Nordic Semiconductor. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf zijn omzetverwachting bijgesteld van 145-165 miljoen dollar naar 135-140 miljoen dollar. Dit is een aanzienlijke verlaging die de uitdagingen benadrukt waarmee het bedrijf momenteel wordt geconfronteerd.

Na de aankondiging van de bijgestelde omzetverwachting, daalde het aandeel van Nordic Semiconductor met meer dan 12 procent in Oslo. Dit toont aan dat beleggers grote zorgen hebben over de huidige situatie van het bedrijf en zijn vooruitzichten in de nabije toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.