Noord-Amerika zou 99,5% van de crypto-ETF handel kunnen domineren, zegt Bloomberg-analist

HHenk 12 augustus 2023 21:46

Bloomberg's ETF-analist Eric Balchunas stelt dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten het handelsvolume voor een mogelijke crypto-ETF zou kunnen laten stijgen tot 99,5%, waarbij Noord-Amerika de heerser wordt van deze handelsruimte.

Voorspelling dominantie Noord-Amerika

De bekende Bloomberg-analist en ETF-expert Eric Balchunas geeft aan dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS een aanzienlijke invloed kan hebben op de handelsmarkt. Volgens hem zou het handelsvolume van een mogelijke crypto-ETF voor 99,5% uit Noord-Amerika kunnen komen. Op dit moment is Noord-Amerika al goed voor ongeveer 97,67% van het totale wereldwijde crypto-ETF-handelsvolume. Het mogelijke scenario dat hij schetst laat zien waarom het van belang is om de ontwikkelingen rondom de goedkeuring van crypto-ETF's nauwlettend in de gaten te houden.

Naast zijn voorspelling over de dominantie van Noord-Amerika in de crypto-ETF handel, houdt Balchunas ook de crypto-aandelenmandjes in de gaten. Hij merkt op dat de best presterende aandelen-ETF's in 2023 naar alle waarschijnlijkheid crypto-gerelateerd zullen zijn. Bovenaan zijn lijst staat het $WGMI van Valkyrie, een mandje met Bitcoin miners. Dit fonds heeft dit jaar al een stijging van 227% laten zien en belegt in beursgenoteerde bedrijven in de Bitcoin mining industrie, zoals Riot, Bitdeer en Cipher Mining.

Goedkeuring van spot Bitcoin ETF

Hoewel de populariteit van crypto-gerelateerde ETF's blijft toenemen, blijft de goedkeuring van een echte spot Bitcoin ETF een belangrijk aandachtspunt. Eerder deze maand schatte Balchunas de slagingskans van de aanvragen voor een Bitcoin ETF door bedrijven zoals Valkyrie, BlackRock, Ark en Fidelity op 65%. Dit is aanzienlijk hoger dan het percentage van 1% dat ongeveer twee maanden geleden werd gegeven. Het is afwachten of deze voorspelling uitkomt en welke impact dit zal hebben op de crypto-ETF handelsmarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.