NN Group schittert op een hoger sluitende beurs

HHenk 29 augustus 2023 19:22

De AEX sloot dinsdag hoger dankzij positieve ontwikkelingen in de Amerikaanse economie en de sterke prestatie van de NN Group. Het verzekeringsbedrijf liet indrukwekkende halfjaarcijfers zien die de marktverwachtingen overtroffen.

AEX sluit hoger dankzij Amerikaanse macrocijfers

De AEX-index sloot dinsdag opnieuw in positief territorium, met een stijging van 0,56%. Dit was mede te danken aan een ommekeer in de stemming na de publicatie van Amerikaanse macro-economische gegevens. Hoewel de cijfers niet bijzonder positief waren, interpreteren beleggers een mogelijke 'zachte landing' van de Amerikaanse economie als een gunstig scenario.

NN Group blinkt uit met sterke halfjaarcijfers

NN Group was de ster van de dag, met een opmerkelijk sterke prestatie. Het verzekeringsbedrijf maakte bekend dat de operationele kapitaalopwekking in de eerste helft van het jaar op een vergelijkbare basis met 14,8% is gestegen tot €997 miljoen, ruim boven de marktverwachtingen. Dit positieve nieuws werd deels toegeschreven aan gunstige weersomstandigheden, die de uitkeringen van de schadeafdeling hebben verlaagd. Maar het weer is niet de enige factor die bijdraagt aan het succes van NN Group, zoals blijkt uit de algemeen positieve reactie van analisten.

In het middensegment van de markt trok Eurocommercial Properties veel aandacht. De vastgoedinvesteerder presenteerde vorige week cijfers die het bedrijf als 'solide' omschreef. Hoewel de initiële beursreactie gematigd was, lijkt er vandaag sprake te zijn van een uitgestelde beloning. Het bedrijf heeft een positieve koersreactie ervaren die door onze analist Peter Schutte verder onder de loep wordt genomen.

ARM bereidt zich voor op grootste beursgang van het jaar

In technieuws is chipontwerper ARM van plan om ergens in september naar de Amerikaanse beurs te gaan. Met een geschatte beurswaarde van meer dan $64 miljard wordt dit naar verwachting de grootste beursgang van het jaar. Het bedrijf staat bekend om zijn baanbrekende technologie en de beursgang wordt nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers en analisten wereldwijd.

In andere financiële nieuws, zijn er wereldwijd dalende rentes, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Bitcoin zag een opmerkelijke stijging van meer dan 5%, terwijl de dollar enigszins verzwakte. Dit heeft ertoe geleid dat de EURUSD-prijs weer voorzichtig richting de $1,09 beweegt. Goud sloot de dag af met een kleine stijging, terwijl er op de oliemarkt een relatieve rust heerste.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.