NN Group overtreft verwachtingen met grotere kapitaalgeneratie

HHenk 29 februari 2024 08:01

In de tweede helft van vorig jaar heeft NN Group meer kapitaal gegenereerd dan verwacht en is van plan meer uit te keren aan aandeelhouders dan aanvankelijk werd voorzien, zo blijkt uit de recente jaarcijfers van de verzekeraar.

Sterke stijging in kapitaalgeneratie

NN Group heeft in de tweede helft van vorig jaar een indrukwekkende kapitaalgeneratie laten zien, waarbij het operationele kapitaal met 11,3% steeg om 904 miljoen euro te bereiken. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 812 miljoen euro die een jaar eerder werd gegenereerd.

Doelstellingen vooruitlopen

In een verbazingwekkende prestatie overtrof NN Group de gestelde doelstelling van 1,8 miljard euro voor het jaar 2025, twee jaar voor op schema. Het bedrijf genereerde een indrukwekkende 1,9 miljard euro aan kapitaal in 2023, wat aantoont dat het bedrijf in staat is om zijn financiële doelstellingen voortijdig te bereiken.

NN Group heeft aangekondigd dat het aandeelhouders een dividend van 3,20 euro per aandeel zal uitkeren voor het jaar 2023. Dit is een indrukwekkende toename van 15% ten opzichte van de oorspronkelijk verwachte 3,10 euro, wat het vertrouwen van beleggers in de solvabiliteit en winstgevendheid van de verzekeraar vergroot.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.