NN Group genereert minder kapitaal dan verwacht

HHenk 28 augustus 2023 16:37

NN Group, een Nederlandse financiële instelling, heeft in de eerste helft van het jaar iets minder kapitaal gegenereerd dan verwacht. Deze vermindering geldt ook voor de kaspositie en solvabiliteit, die naar verwachting iets lager zullen zijn dan eind 2022.

Minder kapitaalaanwas bij NN Group

Volgens voorspellingen van analisten heeft NN Group in de eerste helft van het jaar minder kapitaal gegenereerd dan vorig jaar. Deze trend is ook zichtbaar in de kaspositie en solvabiliteit van de groep, die naar verwachting ook iets lager zullen zijn dan aan het einde van vorig jaar. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op data gepubliceerd door de verzekeraar op zijn website.

Een van de redenen voor de daling van de kapitaalaanwas is de verminderde bijdrage van de Nederlandse levensverzekeringen. Met een voorspelde daling van 580 miljoen euro naar 537 miljoen euro, hebben deze verzekeringen minder nieuw kapitaal opgebracht dan vorig jaar. Deze trend suggereert dat er misschien veranderingen of aanpassingen nodig zijn binnen deze sector.

Nieuwe rapportageregels bij NN Group

ING-analisten merken op dat dit het eerste jaar is dat NN Group rapporteert volgens de nieuwe IFRS 17-regels. Hierdoor kunnen de voorspellingen mogelijk sterk afwijken van de werkelijke cijfers. De nieuwe rapportageregels kunnen de transparantie en consistentie van financiële rapportages verbeteren, maar kunnen ook leiden tot onverwachte resultaten in de eerste rapportageperiode.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.