Nigeriaanse cryptobeurs Patricia veroorzaakt controverse met omzetting naar 'Patricia Token'

HHenk 23 augustus 2023 20:32

De Nigeriaanse cryptobeurs Patricia heeft voor opschudding gezorgd door onverwacht klantentegoeden om te zetten naar een nieuwe stablecoin, de 'Patricia Token', wat twijfels en beschuldigingen van oplichting heeft opgewekt.

Onverwachte omzetting naar Patricia Token

Patricia, een bekend crypto-handelsplatform in Nigeria, heeft de crypto-wereld doen opschrikken door zonder aankondiging klantentegoeden om te zetten naar hun nieuwe stablecoin, de 'Patricia Token'. Deze actie heeft niet alleen verbazing, maar ook veel scepticisme opgewekt, vooral omdat de Patricia Token niet gelijk staat aan gevestigde namen als Tether of USDC. Dit heeft geleid tot speculaties over een mogelijke 'exit scam' door het Patricia team.

Volgens Patricia is hun nieuwe token volledig gedekt door Amerikaanse dollars. Echter, ondanks deze claim zijn er veel klanten die twijfelen aan de waarheid hiervan. Er zijn vermoedens dat deze plotse overgang naar de Patricia Token een begin kan zijn van een 'exit scam', waarbij gebruik wordt gemaakt van fractioneel reserve bankieren.

Mogelijke financiële problemen bij Patricia

Voorafgaand aan deze plotse overgang naar de Patricia Token had het platform aangekondigd dat het $2 miljoen had verloren bij een hackaanval. Dit incident had al voor argwaan gezorgd, en nu met de onverwachte overgang naar de Patricia Token, zijn er geruchten dat Patricia mogelijk financiële problemen ondervindt. Er zijn zelfs suggesties dat het platform geld verloren heeft bij mislukte sponsorcampagnes, zoals die van de reality-show Big Brother Naija.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.