Nieuwe regelgeving herschrijft toekomst voor populaire crypto

HHenk 22 augustus 2023 13:02

De veranderende relatie tussen Coinbase en Circle, bekende spelers op de cryptomarkt, dreigt de toekomst van de populaire stablecoin USDC te beïnvloeden. Dit komt door nieuwe regels en afspraken.

Coinbase verwerft minderheidsbelang in Circle

In een recente marktupdate werd onthuld dat Coinbase en Circle, twee prominente spelers in de cryptowereld, hun relatie hebben geherdefinieerd. Coinbase heeft nu een minderheidsaandeel in Circle verkregen, wat een verschuiving betekent in de machtsdynamiek tussen deze twee cryptoreuzen. Het consortium dat eerder de op een na grootste stablecoin beheerde, zal ontbonden worden.

Centre Consortium ontbonden

Tot voor kort hadden weinig mensen binnen het crypto landschap gehoord van het Centre Consortium. Deze groep, een samenwerkingsverband tussen Circle en Coinbase, ontstond in 2018 en speelde een cruciale rol bij het ontwerp, de ontwikkeling en de uitgifte van USDC. Nu hebben beide partijen aangekondigd dat het consortium zal ophouden te bestaan als een zelfstandige entiteit. In plaats daarvan zal Circle de uitgifte en het beheer van USDC volledig intern brengen.

Circle neemt meer verantwoordelijkheden op

In de nasleep van deze veranderingen, krijgt Circle meer verantwoordelijkheden. Dit omvat niet alleen de uitgifte en het beheer van USDC, maar ook het bewaren van de 'smart contract keys' en het naleven van de regelgeving. Dit benadrukt de groeiende rol en invloed van Circle in het crypto landschap.

Ondanks de veranderingen in hun relatie, hebben Coinbase en Circle aangekondigd dat ze de inkomsten uit rente op de dollarreserves die USDC-tokens ondersteunen, zullen blijven delen. Dit suggereert dat er nog steeds een bepaalde mate van samenwerking tussen de twee bedrijven zal blijven bestaan, zelfs nu ze elk hun eigen weg inslaan.

Ondanks alle veranderingen, lijkt het erop dat de toekomst van USDC er rooskleurig uitziet. Volgens recente aankondigingen zal USDC tussen september en oktober op zes nieuwe blockchains gelanceerd worden. Dit breidt het bereik van de stablecoin uit naar maar liefst vijftien verschillende netwerken, wat de toegankelijkheid en bruikbaarheid van USDC aanzienlijk kan vergroten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.