Nieuwe golf van institutionele interesse in Ripple (XRP) ondanks bearish markttrends

HHenk 19 september 2023 09:22

Ondanks een algemene neerwaartse trend in de cryptomarkt, trekt Ripple's XRP nieuwe institutionele investeerders aan. Het bewijst zijn stabiliteit tegen de bear market en geeft tekenen van groei, ondanks de aanzienlijke uitstroom van investeringsproducten gerelateerd aan digitale activa.

Ripple (XRP) trotseert bear markttrends

In een tijd waarin vele altcoins worstelen om hun waarde te behouden, blijft Ripple's XRP opvallend stabiel. Het trekt zelfs nieuwe investeerders aan. Dit is opvallend, gezien de huidige neerwaartse markttrend. Ontwikkelingen zoals deze suggereren een hernieuwde institutionele belangstelling voor geselecteerde altcoins, ondanks de algemene markttrends.

De recente publicatie van het wekelijkse Digital Asset Fund Flows rapport door CoinShares toont aan dat de cryptomarkt nog steeds in een bearish staat verkeert. Er is een significante uitstroom van 54 miljoen dollar in de afgelopen week genoteerd, wat het totale bedrag over de laatste negen weken op 455 miljoen dollar brengt. Dit is een aanzienlijke daling, met een constante uitstroom die nu al acht weken duurt.

Specifieke altcoins trekken institutionele interesse

Hoewel de cryptomarkt overwegend bearish lijkt, zijn er bepaalde altcoins die succesvol tegen de stroom in gaan en de aandacht van institutionele beleggers weten te trekken. Specifiek Solana, Cardano en XRP hebben investeringsinstromen gezien van respectievelijk 0,7 miljoen, 0,43 miljoen en 0,13 miljoen dollar. Hoewel de instroom voor XRP van 130.000 dollar misschien niet groot lijkt, is dit significant in een markt die in dezelfde periode een uitstroom van meer dan 50 miljoen dollar zag.

XRP levert sterke prestaties ondanks bearish markt

In tegenstelling tot de overwegende neerwaartse trend op de markt, maakt Ripple's XRP een sterke indruk. Ondanks een relatief beperkte instroom van vers kapitaal, heeft de cryptomunt weten te presteren door boven het cruciale weerstandsniveau van 0,5 dollar te blijven. Het registreerde zelfs een dagelijkse waardestijging van 2,5%, wat de wekelijkse winst op een hoopvolle 6,3% brengt.

Voor diegenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en misschien XRP of een andere crypto willen kopen, is er goed nieuws. Dankzij de exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke crypto beurzen in Europa, kunnen nieuwe beleggers profiteren van deze aanbieding. Na aanmelding via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.