Nieuwe cryptoregulering in Californië: Wat betekent dit voor de markt?

CChristiaan 15 oktober 2023 13:06

Californië's gouverneur Gavin Newsom heeft een nieuwe cryptowet ondertekend die strengere regels oplegt aan bedrijven en individuen in de cryptowereld. Wat betekent deze nieuwe wetgeving voor de cryptomarkt?

Nieuwe cryptowet ondertekend door gouverneur

Gouverneur Gavin Newsom heeft zijn handtekening gezet onder de 'Digital Financial Assets Law', een nieuwe regelgeving die het landschap van de cryptowereld ingrijpend zal veranderen. Deze wet stelt striktere eisen aan bedrijven en individuen die actief zijn in de cryptosector, waardoor het speelveld mogelijk verandert voor deze spelers.

Vergunning vereist voor digitale actieve transacties

Vanaf 1 juli 2025 moeten bedrijven en individuen die zakelijke transacties met betrekking tot digitale activa willen uitvoeren, in het bezit zijn van een vergunning van het Department of Financial Protection and Innovation (DFPI). Dit betekent dat er een extra drempel komt voor bedrijven en individuen om actief te kunnen zijn in de cryptosector.

In een interessante draai van gebeurtenissen, weigerde gouverneur Newsom vorig jaar nog een soortgelijke wet te ondertekenen. Deze wet was gericht op het opzetten van een licentie- en regelgevingskader voor digitale activa in Californië. Newsom gaf aan dat hij de wet destijds te inflexibel vond om de snelle ontwikkelingen binnen de crypto-sector bij te houden.

ETFA mogelijk ook van toepassing op crypto

Naast de nieuwe regelgeving in Californië, zal de VS mogelijk ook de Electronic Fund Transfer Act (ETFA) toepassen op cryptocurrency. Met deze stap willen ze frauduleuze transacties tegengaan en de veiligheid van het cryptoverkeer verder verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.