Netflix overtreft winstverwachtingen en verhoogt outlook voor 2023

HHenk 19 oktober 2023 07:01

Netflix heeft het afgelopen kwartaal een hogere dan verwachte winst geboekt en heeft de outlook voor het hele jaar 2023 verhoogd. Het aantal abonnees is ook toegenomen en de omzet is gestegen.

Netflix boekt beter dan verwachte winst

Netflix heeft positief nieuws voor haar aandeelhouders. Het bedrijf rapporteerde een winst die hoger was dan verwacht. Dit is een teken dat Netflix nog steeds groeit en in staat is om aan de verwachtingen van analisten te voldoen. Bovendien is de outlook voor 2023 naar boven bijgesteld, wat betekent dat het bedrijf verwacht dat de positieve trend zal voortzetten.

Netflix blijft groeien in termen van abonnees. Het bedrijf meldde dat het aantal abonnees in het derde kwartaal met 8,76 miljoen is toegenomen. Dit brengt het totale aantal abonnees op 247,15 miljoen. Dit is een indrukwekkend aantal en onderstreept de populariteit en het succes van het streamingplatform.

Omzetstijging bij Netflix

Netflix zag een aanzienlijke stijging van de omzet in het afgelopen kwartaal. Deze steeg van 7,9 miljard dollar een jaar geleden naar 8,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. Dit betekent dat Netflix ondanks de toenemende concurrentie op de streamingmarkt nog steeds in staat is om haar omzet te verhogen.

Optimistische verwachtingen voor 2023

Netflix is optimistisch over de toekomst. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar 2023 een vrije kasstroom van ongeveer 6,5 miljard dollar. Bovendien zal de operationele marge naar verwachting aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 18 tot 20 procent uitkomen. Deze verwachtingen tonen aan dat Netflix gelooft in haar capaciteit om te blijven groeien en winstgevend te blijven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.