Nederlandse analist voorspelt ommekeer voor altcoins

HHenk 6 september 2023 09:02

De bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe gelooft dat altcoins op het punt staan om uit te breken ten opzichte van Bitcoin. Hij baseert zijn voorspellingen op de Bitcoin Dominance Chart (BTC.D), die de marktdominantie van Bitcoin bijhoudt.

Altcoins staan op het punt van uitbreken

Volgens Michaël van de Poppe, een bekende Nederlandse crypto-analist met meer dan 600.000 volgers op Twitter, staan altcoins op het punt om uit te breken ten opzichte van Bitcoin. Van de Poppe baseert zijn voorspellingen op de Bitcoin Dominance Chart (BTC.D), een indicator die bijhoudt welk deel van de markt in handen is van Bitcoin. Hij suggereert dat de chart een vergelijkbare beweging zou kunnen maken als eind 2019 tot medio 2020, toen de BTC.D zijn 200-weekse exponentiële bewegende gemiddelde als weerstand respecteerde.

Bearish BTC.D grafiek positief voor altcoins

Een bearish BTC.D grafiek wordt over het algemeen gezien als een positief teken voor altcoins. Dit komt doordat het suggereert dat altcoins mogelijk sneller in waarde zullen stijgen dan Bitcoin. Hoewel het sentiment voor Bitcoin momenteel matig is, ziet Van de Poppe hierin kansen voor altcoins. Hij suggereert zelfs dat de aanstaande 'halving' kan resulteren in een grote koersexplosie voor altcoins.

Bullish op Ethereum ten opzichte van Bitcoin

Niet alleen altcoins in het algemeen, maar vooral Ethereum heeft de aandacht van Van de Poppe. Hij is bullish over Ethereum ten opzichte van Bitcoin en gelooft dat we het dieptepunt van Ethereum ten opzichte van Bitcoin mogelijk al hebben gezien. Hij wijst erop dat in het verleden 252 dagen voor de 'halving' een bodem werd gevonden met ETH/BTC. Echter, hij benadrukt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel nog geen aanvragen voor een Spot Ethereum ETF heeft ontvangen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, heeft Newsbit een speciale deal met Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo via de speciale knop, ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.