Morgan Stanley overweegt Bitcoin ETF's in zijn aanbod op te nemen

HHenk 1 maart 2024 07:01

Morgan Stanley, een van de grootste financiële instellingen op Wall Street, toont serieuze interesse in Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF's). Dit volgt op de goedkeuring van dergelijke fondsen door de Securities and Exchange Commission (SEC) en de interesse van andere financiële zwaargewichten zoals BlackRock in de wereld van cryptocurrency.

Morgan Stanley's interesse in Bitcoin ETF's

Volgens meerdere bronnen heeft Morgan Stanley intensief onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het aanbieden van spot Bitcoin ETF's aan zijn klanten. Dit komt nadat de SEC groen licht gaf voor dergelijke producten in de VS. Het bedrijf meldt dat het actief onderzoekt hoe deze ETF's geïntegreerd kunnen worden in hun platform.

Toenemende acceptatie van Bitcoin ETF's

Hoewel er al aanzienlijke investeringen zijn gedaan in Bitcoin ETF's sinds hun introductie, hebben grote geregistreerde beleggingsadviseur netwerken en makelaarsplatforms tot nu toe vaak geaarzeld om ze aan te bieden. Nu grote spelers als Merrill Lynch, Morgan Stanley en Wells Fargo deze producten beginnen te accepteren, kan dit pad effenen voor een bredere acceptatie van Bitcoin ETF's.

Er zijn momenteel tien spot Bitcoin ETF's die verhandeld worden in de VS, met belangrijke spelers zoals Grayscale's GBTC, BlackRock's IBIT en Fidelity's FBTC die de weg wijzen in termen van beheerd vermogen. Hoewel de specifieke ETF's die Morgan Stanley overweegt nog niet bekend zijn gemaakt, markeert hun interesse een belangrijke stap in de adoptie van crypto-assets door traditionele financiële instellingen.

Morgan Stanley's rol in de cryptowereld

Morgan Stanley is al lang een prominente speler op het gebied van alternatieve investeringen en private markten, met meer dan $150 miljard aan beheerd vermogen. In 2021 nam de bank een opvallende stap door als eerste grote Amerikaanse bank haar vermogende klanten toegang te bieden tot Bitcoin-fondsen. Deze recente ontwikkeling wijst op een voortdurende interesse van de bank in de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie.

Morgan Stanley heeft tot dusver geen verdere details verstrekt over hoe het evaluatieproces voor Bitcoin ETF's werkt. Het is dus nog onduidelijk hoe de bank deze nieuwe beleggingsproducten beoordeelt en wat dit kan betekenen voor de toekomstige rol van Bitcoin ETF's binnen het platform van de bank.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.