Miljoenen aan cryptocurrency gestolen bij Alphapo: Hackers aan de haal met enorme buit

HHenk 24 juli 2023 22:27

De crypto-betalingsdienst Alphapo is het slachtoffer geworden van een grootschalige hack. Hierbij is een aanzienlijke hoeveelheid crypto gestolen, waarbij de schade tot wel $100 miljoen kan oplopen. De beruchte Lazarus Group wordt vermoedelijk verantwoordelijk gehouden.

Alphapo gehackt, mogelijk honderden miljoenen gestolen

Het betalingsbedrijf Alphapo is onlangs het doelwit geworden van een omvangrijke hack. Hierbij hebben de hackers toegang gekregen tot de digitale 'hot wallet' van het bedrijf en hebben ze een aanzienlijk bedrag in crypto gestolen. Tot nu toe is de gemelde schade al opgelopen tot $31 miljoen, maar de verwachting is dat dit bedrag nog veel hoger kan uitvallen. Sommigen schatten dat de uiteindelijke schade zelfs kan oplopen tot $100 miljoen.

Het blijkt dat de hackers de digitale wallet 'Alphapo.eth' hebben aangevallen. Na het stelen van de tokens, hebben de cybercriminelen deze omgezet in Ethereum (ETH) en vervolgens overgebracht naar hun eigen wallets. Om de herkomst van de gestolen crypto te verdoezelen hebben ze de fondsen vervolgens door verschillende andere cryptocurrencies gehaald, waaronder Avalanche (AVAX) en Bitcoin (BTC). Door deze ingewikkelde stappen hopen de hackers waarschijnlijk de gestolen crypto minder goed traceerbaar te maken.

Lazarus Group mogelijk achter de hack

De wijze waarop de hack is uitgevoerd duidt op de werkwijze van de beruchte Lazarus Group. Deze groep staat bekend om zijn complexe transactiepatronen en het gebruik van 'tussenwallets'. De Lazarus Group werkt in opdracht van de Noord-Koreaanse overheid, met als doel het verkrijgen van cryptocurrency via illegale methodes, zoals hacking.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.