Mijlpaal bereikt: 800.000e Bitcoin blok toegevoegd aan de blockchain

HHenk 24 juli 2023 10:21

De Bitcoin blockchain heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, met de toevoeging van het 800.000e blok. Dit illustreert de groei van deze revolutionaire financiële technologie, maar roept ook vragen op over de toekomst van Bitcoin.

Groei van de Bitcoin blockchain

De groei van de Bitcoin blockchain blijft indrukwekkend, met nu meer dan 800.000 blokken. In totaal zijn er 19,437 miljoen Bitcoin in omloop, wat een grote prestatie is. De miners hebben ongeveer 268.700 Bitcoin verdiend aan transactiekosten, wat ongeveer 5,5% van hun totale omzet uitmaakt. Dit onderstreept de winstgevendheid van het minen van Bitcoin, maar roept ook vragen op over de duurzaamheid van deze praktijk op de lange termijn.

Het is interessant om op te merken dat ongeveer 1,457 miljoen van de 19,4 miljoen Bitcoin die momenteel in omloop zijn, nooit van adres zijn gewisseld sinds Bitcoin in juli 2010 voor het eerst een dollarwaarde kreeg. Dit suggereert dat deze Bitcoin waarschijnlijk verloren zijn gegaan. Dit is een belangrijk punt om te overwegen, vooral bij het beoordelen van de werkelijke beschikbaarheid van Bitcoin.

Activiteit op de Bitcoin blockchain

De Bitcoin blockchain heeft in de loop der jaren een ongelofelijke hoeveelheid transacties verwerkt. Binnen de 800.000 blokken die momenteel deel uitmaken van de blockchain, zijn er in totaal 8,378 miljard Bitcoin heen en weer verzonden. Dit betekent dat er gemiddeld 10.473 Bitcoin per blok zijn uitgegeven, wat de omvang en activiteit van de Bitcoin-markt benadrukt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.