MicroStrategy's Volledige Toewijding aan Bitcoin: Eén Bedrijf's Gedurfde Zet

CChristiaan 12 maart 2024 07:01

MicroStrategy Inc heeft zich volledig toegewijd aan Bitcoin. In een interview bespreekt hun Executive Chairman, Michael Saylor, waarom Bitcoin superieur is aan traditioneel goud en hoe zijn bedrijf strategisch profiteert van Bitcoin's potentieel.

De vergelijking Bitcoin Vs. Goud

Volgens Saylor heeft Bitcoin ondanks zijn recente indrukwekkende groei nog een ongelooflijk potentieel. Hij omschrijft Bitcoin als ten minste het digitale equivalent van goud, zo niet beter. Hij legt uit dat Bitcoin de voordelen van goud deelt, zoals waardeopslag en enige immuniteit tegen inflatie, maar zonder de nadelen, zoals het ongemak van fysiek transport en opslag. Verder ziet hij Bitcoin als een risico-activum dat kapitaal kan wegleiden van traditionele ETF's en zo zijn status als assetklasse kan verhogen.

MicroStrategy's Grote Bitcoin Investeringsstrategie

Deze aanzienlijke investering onderstreept het vertrouwen van Saylor in Bitcoin. Hij ziet MicroStrategy als een wendbaar en potentieel hoger presterend investeringsvoertuig dan traditionele ETF's, als 'luchtvracht' voor Bitcoin-investeringen. Saylor legt uit dat MicroStrategy gebruik maakt van slimme hefboomwerking door te lenen tegen extreem lage rentetarieven om te investeren in Bitcoin, waardoor de waarde voor de aandeelhouders wordt verhoogd.

Bitcoin's Superieure Waardepropositie

Volgens Saylor biedt Bitcoin superieure voordelen ten opzichte van traditionele beleggingsvormen zoals goud, aandelen, obligaties en onroerend goed. Dit komt door zijn digitale aard, wereldwijde toegankelijkheid, ethische basis en praktische bruikbaarheid. Hij ziet Bitcoin als het meest ethische, wereldwijd erkende en vertrouwde beleggingsproduct dat 24/7 beschikbaar en verhandelbaar is, in tegenstelling tot conventionele markten.

Saylor is van mening dat Bitcoin het potentieel heeft om wereldwijde financiële transacties te transformeren, van het kopen van huizen tot auto's, op elk moment en overal. Ondanks perioden van volatiliteit, blijft hij onwankelbaar vertrouwen hebben in de fundamentele eigenschappen van Bitcoin en zijn potentieel voor toekomstige groei. Dit vertrouwen wordt onderstreept door MicroStrategy's recente aankoop van meer Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.