MicroStrategy streeft naar het verhogen van zijn Bitcoin bezit met een ambitieuze $750 miljoen aandelenverkoop

HHenk 3 augustus 2023 10:27

MicroStrategy, het grootste beursgenoteerde bitcoinbedrijf ter wereld, plant een ambitieuze aandelenverkoop van $750 miljoen om zijn bitcoinportefeuille te vergroten. Het bedrijf lijkt nog niet tevreden te zijn met zijn huidige bitcoin-fortuin.

MicroStrategy streeft naar uitbreiding bitcoinbezit

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy heeft grote plannen om zijn bitcoinbezit uit te breiden. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het tot $750 miljoen wil ophalen via een aandelenverkoop om meer bitcoin te kopen. Dit is een duidelijk signaal dat MicroStrategy nog niet tevreden is met zijn huidige bitcoin-fortuin en ernaar streeft om de grootste beursgenoteerde bitcoinhouder te blijven

In het tweede kwartaal van dit jaar boekte MicroStrategy een nettowinst van $22,2 miljoen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf een verlies van bijna $1,1 miljard rapporteerde. Daarnaast gaf het bedrijf aan een bijzondere waardevermindering van $24,1 miljoen te hebben geleden tijdens het afgelopen kwartaal.

Nieuwe bitcoin aankopen door MicroStrategy

MicroStrategy heeft zijn bitcoinbezit verder uitgebreid met aankopen in juni en juli. In juni kocht het bedrijf een totaal van 12.333 BTC, de grootste aankoop in twee jaar tijd. Dit was een investering van maar liefst $347 miljoen, tegen een gemiddelde BTC koers van $28.136. In juli kocht het bedrijf nog eens 467 BTC voor $14,4 miljoen. Hierdoor bezit het bedrijf nu in totaal 152.800 BTC, wat tegen de huidige bitcoin koers meer dan $4,5 miljard waard is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.