Meer dan 3 miljard dollar in bitcoin plotseling verplaatst op de blockchain

HHenk 28 juli 2023 17:47

Twee opmerkelijke transacties op het bitcoinnetwerk hebben voor flinke beweging gezorgd. In totaal gaat het om de verplaatsing van meer dan 3 miljard dollar in bitcoin - een teken dat grote spelers actief zijn op de markt.

Grote transacties zorgen voor beweging

Het bitcoinnetwerk staat bekend om zijn opmerkelijke transacties, en deze keer is geen uitzondering. Twee recente transacties hebben de markt flink doen bewegen, met een totale waarde van meer dan 3 miljard dollar aan bitcoin. Dit soort grote transacties kunnen signalen zijn van grote spelers op de financiële markten, ook wel 'whales' genoemd, die actief zijn.

Deze opmerkelijke bewegingen op het bitcoinnetwerk worden opgemerkt dankzij de Spent Output Value Bands. Dit is een handige methode om de momenten te meten waarop grote transacties plaatsvinden op het netwerk. Deze tool is bijzonder nuttig om activiteiten van whales te signaleren - individuen, groepen of organisaties die grote hoeveelheden bitcoin beheren.

De trend van self-custody

Interessant is dat deze recente grote transacties passen in de trend van self-custody, wat betekent dat mensen hun bitcoins zelf beheren in plaats van ze op een beurs te houden. Het aantal bitcoins dat op beurzen wordt gehouden is nu op het laagste punt sinds november 2018. Dit kan een aanwijzing zijn voor een groeiende voorkeur van investeerders om hun bitcoins zelf te beheren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.