Mastercard, Ripple en ConsenSys vormen partnerschap rond CBDC's

HHenk 20 augustus 2023 09:56

Mastercard gaat samenwerken met vooraanstaande cryptocurrency spelers zoals Ripple en ConsenSys. Dit partnerschap is gericht op de promotie van Central Bank Digital Currencies (CBDC's), oftewel door centrale banken uitgegeven digitale valuta.

Mastercard en zijn CBDC-promotiepartners

Mastercard, een wereldwijde betalingsreus, heeft aangekondigd dat het zal samenwerken met verschillende belangrijke spelers in de crypto-industrie, waaronder Ripple. Deze samenwerking is voornamelijk gericht op de promotie van Central Bank Digital Currencies (CBDC's), digitale versies van fiatvaluta uitgegeven door centrale banken. Ripple, bekend van de XRP-munt, en ConsenSys, een toonaangevend Ethereum-softwarebedrijf, zijn enkele van de prominente partners in dit initiatief.

Onderzoek en educatie rondom CBDC's

Wereldwijd zijn centrale banken al geruime tijd bezig met het onderzoeken van verschillende manieren om hun fiatvaluta uit te geven in digitale vorm - de zogenaamde CBDC's. Veel landen zijn al volop aan het experimenteren met deze vorm van digitale valuta. Mastercard merkt op dat er nog een grote behoefte is om het brede publiek meer te onderwijzen over deze vorm van digitale valuta.

Het team dat zich bezighoudt met de promotie van CBDC's bestaat uit zeven bedrijven die reeds onderzoek doen naar CBDC's. Naast Ripple en ConsenSys is ook Fluency, een bedrijf met een eigen blockchainnetwerk Aureum, een belangrijke speler. Andere deelnemers zijn Idemia, gespecialiseerd in identiteitstechnologie en offline betalingen, Consult Hyperion, een onafhankelijk adviesbureau, Giesecke+Devrient, een Duitse drukkerij, en Fireblocks, een beveiligingsspecialist voor digitale activa.

Eerdere digitaliseringsstappen van Mastercard

Mastercard's samenwerking met deze titanen uit de techindustrie is niet de eerste stap in de richting van digitalisering. Het wereldwijde betalingsbedrijf heeft al eerder geëxperimenteerd met crypto betaalkaarten en werkt al nauw samen met verschillende crypto-exchanges. Deze eerdere initiatieven hebben Mastercard in staat gesteld om crypto betaalkaarten aan te bieden in verschillende landen over de hele wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.