Macro-economische invloeden op Bitcoin: een blik op de toekomst

HHenk 6 augustus 2023 18:12

In dit wekelijkse vooruitzicht kijken we naar de potentiële impact van aankomende macro-economische data op de Bitcoin koers. Ondanks agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank blijft een recessie vooralsnog uit. De economische prestaties en de inflatiedata van Amerika blijven van cruciaal belang voor de richting van Bitcoin.

Verwachte recessie blijft uit

Het macro-economische klimaat is momenteel uitzonderlijk. Na meerdere agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank hadden veel economen een recessie verwacht. Maar tot nu toe is die recessie uitgebleven. De impact van de komende week gepresenteerde macro-economische data kan hier mogelijk verandering in brengen.

Voordat we de gegevens van de komende week bespreken, moeten we eerst de context begrijpen. Waar staan we nu en wat betekent de data van komende week mogelijk voor de toekomst? De Amerikaanse economie blijft sterk presteren, ondanks dat de Amerikaanse centrale bank de rente heeft verhoogd naar het hoogste niveau sinds 2001. Het bruto binnenlands product (BBP) groeide in het tweede kwartaal van 2023 met 2,4% - aanzienlijk hoger dan de verwachte 1,8%.

Inflatiecijfers in de schijnwerpers

Het is belangrijk om de inflatiedata goed te volgen. Afgelopen maand viel deze lager uit dan aanvankelijk verwacht. Echter, de inflatiedata die deze week gepresenteerd wordt, kan hoger uitvallen dan verwacht of gehoopt, vooral door de stijging van de olieprijzen. Deze inflatiecijfers kunnen een significante impact hebben op de Bitcoin koers.

Impact op Bitcoin koers

Wat betreft de macro-economische data van de volgende week, ligt de focus volledig op de inflatiedata van de Amerikaanse economie. Dit zijn de gegevens die op termijn de grootste impact kunnen hebben op de Bitcoin koers. De ontwijking van een recessie zou geweldig nieuws zijn voor de Bitcoin koers, maar het is op dit moment nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken.

Met een Premium lidmaatschap kun je een stapje voor blijven op de bitcoin en crypto markt. Dit lidmaatschap geeft je vroege toegang tot informatie en biedt inzicht in de impact van deze cijfers op de markt. In de Premium omgeving van Crypto Insiders kun je vragen stellen aan ervaren handelaren en wekelijks 20 exclusieve technische analyses van diverse cryptovaluta ontvangen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.