Lyn Alden voorziet 'astronomische' waardegroei voor Bitcoin

CChristiaan 6 september 2023 15:26

Lyn Alden, een gerespecteerde autoriteit op het gebied van macro-economische ontwikkelingen binnen de bitcoinwereld, voorspelt dat de waarde van bitcoin astronomische hoogten kan bereiken. De voorspelling is gebaseerd op de verwachting dat individuen in de toekomst een groter percentage van hun vermogen zullen investeren in assets die ze zelf kunnen beheren.

Uitgebreide toekomstvisie op Bitcoin

Macro-economisch analist Lyn Alden ziet een toekomst waarin de bitcoinwaarde tot ongekende hoogten kan stijgen. Alden baseert haar voorspelling op de theorie dat individuen naar verwachting een steeds groter deel van hun vermogen in zelfbeheerde assets, zoals bitcoin, zullen investeren. Als deze trend zich voortzet, kan dit leiden tot 'belachelijk hoge' bitcoinwaarden. Alden gelooft dat we momenteel slechts aan het begin staan van deze potentiele waardegroei.

Lyn Alden vergelijkt bitcoin met verschillende fiatvaluta's en merkt op dat bitcoin gestaag op de monetaire ladder stijgt. Dit betekent dat het langzaam maar zeker verschillende overheidsmunten overtreft. Ondanks de discussie of het terecht is om Bitcoin te vergelijken met fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar, is het onmiskenbaar dat de waarde van Bitcoin ten opzichte van traditioneel geld toeneemt.

Bitcoin: een bewaarder van waarde

Hoewel Bitcoin oorspronkelijk werd ontworpen als een digitaal betaalmiddel door Satoshi Nakamoto, is het vooralsnog niet realistisch om op grote schaal met Bitcoin te betalen. Voor de meeste mensen lijkt Bitcoin meer te fungeren als een 'store of value', een asset om waarde in op te slaan, in plaats van als een gangbaar betaalmiddel. Dit stelt de vergelijking van Bitcoin met fiatmunten zoals de Amerikaanse dollar op de proef en toont aan dat Bitcoin op dit moment een andere rol in de economie speelt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.