Lichte verliezen verwacht op Europese beurzen

HHenk 8 augustus 2023 08:11

De Europese beurzen gaan naar verwachting een licht lagere opening tegemoet, waarbij de verliezen bescheiden zullen zijn. Beleggers houden hun adem in voor de aankomende inflatiecijfers uit de VS en China.

Verwachte openingsverliezen op Europese beurzen

Europese beurzen gaan naar verwachting een lagere opening in. Het verlies blijft echter beperkt: de Duitse DAX zal naar verwachting 10 punten verliezen, de Franse CAC 40 zal 4 punten dalen en de Britse FTSE 100 zal 7 punten inleveren. De marktanalisten van IG hebben deze voorspellingen gedaan.

Inflatiecijfers als belangrijke markttest

Beleggers zijn op hun hoede en houden de inflatiecijfers uit de VS en China, die later deze week verschijnen, scherp in de gaten. Volgens de analisten van IG zijn deze inflatiecijfers cruciaal voor de markt. Het is dus zaak om deze cijfers goed te volgen.

Op macro-economisch gebied zijn er nieuwsupdates: de productie van de Duitse industrie is op maandbasis met 1,5 procent gedaald. Dit is het enige significante nieuws op de macro-agenda van maandag. De rest van de agenda was leeg, dus dit was het belangrijkste macro-economische nieuws.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.