Lichte stijging voor AEX, ArcelorMittal en Shell nemen voorsprong

HHenk 1 september 2023 10:57

De AEX is vrijdag licht gestegen in de vroege handel, met ArcelorMittal en Shell als winnaars. Ondertussen kende de Midkap een lichte daling en maakte Accsys een aanzienlijke val in de AScX.

Kleine stijging voor de AEX, daling voor de Midkap

Vrijdagochtend ging de AEX licht hoger van start, met een stijging van 0,1 procent tot 744,25 punten. In tegenspraak hiermee leverde de Midkap juist 0,2 procent in. Het blijft interessant om te zien hoe deze indices zich in de loop van de dag verder ontwikkelen.

ArcelorMittal in de lift, Philips en Adyen met lichte verliezen

Bij de grote aandelen was het vooral ArcelorMittal dat opviel met een winst van meer dan een procent. Aan de andere kant van het spectrum noteerden Philips en Adyen onderaan met een lichte daling van minder dan een procent. Dit wijst op een gemengd beeld op de beursvloer, waarbij sommige aandelen het duidelijk beter doen dan andere.

In de AMX was het OCI dat de show stal met een stijging van meer dan twee procent. Just Eat Takeaway noteerde daarentegen licht lager. De grootste daler hier was Inpost, met een verlies van ongeveer een procent. Dit onderstreept nog maar eens de wisselvalligheid van de markt, waar stijgers en dalers elkaar snel afwisselen.

Accsys maakt grote val in de AScX

Het was geen goede dag voor Accsys in de AScX. Het aandeel daalde maar liefst ruim 13 procent. De houtveredelaar verwacht niet dat de resultaten in fiscaal jaar 2024 zullen voldoen aan de marktverwachtingen, te wijten aan tegenwind in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika. De tijd zal uitwijzen of deze verwachtingen uitkomen en wat de gevolgen zullen zijn voor de aandelenkoers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.