Lichte daling in AEX, Philips grootste verliezer

HHenk 24 juli 2023 19:21

De AEX sloot maandag licht lager af, met Philips als duidelijke hekkensluiter. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de komende rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank.

Lichte daling voor de AEX

De Amsterdamse beurs heeft maandag een kleine daling doorgemaakt. De AEX daalde met 0,3 procent en sloot af op 771,55 punten. Beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx wijst op het weerstandsniveau rond de 777,5 punten, een top uit februari. Volgens hem kan een doorbraak boven dit niveau zorgen voor een stijging richting 810 punten en hoger.

Rentebeleid centrale banken in afwachting

De financiële wereld houdt haar adem in voor de aankomende rentebesluiten van de Federal Reserve op woensdag en de Europese Centrale Bank op donderdag. De verwachting is dat beide centrale banken de rente met 25 basispunten zullen verhogen, wat grote gevolgen kan hebben voor de aandelenmarkten.

Philips grootste verliezer op de AEX

Philips was maandag de grote verliezer op de AEX. Het bedrijf verloor bijna 6 procent na het openen van de boeken. Hoewel het concern de outlook verhoogde, bleef het vaag over de ontwikkelingen rond de slaapapneu-apparaten, die tot claims kunnen leiden.

Hoewel de AEX een lichte daling doormaakte, deden de financials het goed. ABN AMRO steeg met ruim anderhalf procent en Aegon, de koploper op de beurs, steeg bijna 2 procent. Dit toont aan dat er ondanks de algemene daling nog steeds winnaars waren op de beurs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.