Kunnen deze cryptomunten Ethereum in 2024 van de tweede plaats verdrijven?

CChristiaan 14 januari 2024 07:01

Investeerders zijn altijd op zoek naar de volgende grote crypto, of 'ETH killers', die Ethereum van zijn begeerde tweede plaats zouden kunnen verdrijven. We bespreken drie mogelijke concurrenten: Cardano, XRP en Solana.

Cardano neemt het op tegen Ethereum

De strijd tussen Cardano en Ethereum is al enige tijd aan de gang. Beide zijn 'smart contract'-platformen, wat betekent dat ze de mogelijkheid bieden om applicaties op hun blockchainnetwerken te ontwikkelen, met een breed scala aan functionaliteiten en innovaties voor gebruikers. Cardano, dat momenteel rond de $0,58 handelt, is aanzienlijk minder duur dan Ethereum in termen van marktwaarde. Analisten zijn positief over de toekomst van ADA, vooral omdat het netwerk zich in de cruciale Voltaire-fase van zijn ontwikkelingsroadmap bevindt. Deze fase zal in het komende jaar verder worden uitgerold en zal het netwerk volledig decentraliseren.

XRP ziet nieuwe kansen na juridische overwinning

XRP, een munt die al jaren in het middelpunt van een langdurige rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat, heeft onlangs een belangrijke overwinning geboekt. De SEC had Ripple, de ontwikkelaar van XRP, beschuldigd van het onrechtmatig verkopen van de token bij de lancering. Maar in 2023 deed rechter Torres een uitspraak in het voordeel van Ripple, waarbij XRP niet als een “security” werd beschouwd. Dit was een grote opluchting voor veel investeerders en maakt de weg vrij voor XRP om een sterke concurrent van Ethereum te worden.

Solana blijft stijgen in 2024

Het afgelopen jaar was voor Solana bijzonder dynamisch, met een indrukwekkende waardestijging van meer dan 500%. Deze stijging heeft de populariteit van de altcoin aanzienlijk vergroot. Solana onderscheidt zich door zijn extreem efficiënte transacties, lage kosten en hoge snelheid, wat het netwerk bijzonder aantrekkelijk maakt voor gebruikers. Bovendien blijft Solana innoveren, zoals blijkt uit de lancering van hun op web3 geïntegreerde blockchain-telefoon. De sterke prestaties van Solana aan het einde van 2023 hebben beleggers hoop gegeven dat de munt in 2024 de verwachtingen opnieuw zal overtreffen.

Wil je de wereld van crypto betreden? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, bieden onze lezers een speciale deal. Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. Daarnaast betaal je geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.